3FM nieuws

Theo van Gogh doodgeschoten

  1. Nieuwschevron right
  2. Theo van Gogh doodgeschoten
Filmmaker en schrijver Theo van Gogh (47) is op dinsdagochtend 2-11 doodgeschoten in Amsterdam. Nederland is geschokt, Lange Frans zingt erover.Van Gogh werd aan de Linnaeusstraat neergeschoten toen hij het stadsdeelkantoor in Amsterdam Oost had verlaten. Volgens een ooggetuige zou de dader nog enkele minuten over het lichaam van het slachtoffer gebogen hebben gestaan.

De dader vluchtte vervolgens het Oosterpark in, maar werd door de politie de pas afgesneden toen hij aan de kant van de Mauritskade het park verliet. Hij loste enkele schoten op de politie, waarbij een motoragent gewond raakte. De dader werd in het been geschoten en gearresteerd. Hij is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis.

BuZz googled Van Gogh: BuZz heeft de hele week de verslaggeving op internet bijgehouden rond de moord op Theo van Gogh en presenteert de conclusies. Wat is de tendens op fora en specialistische websites? Lees het op Buzz.nl

Lange Frans en Baas B namen hun hit 'Zinloos' opnieuw op met de moord op Theo van Gogh erin verwerkt. Lange Frans: "Al is het natuurlijk zo dat je eigenlijk dit nummer opnieuw kunt blijven opnemen." De versie met de moord op Theo van Gogh erin verwerkt is regelmatig op 3FM te horen, of luister m hier online.

Meer over de moord op Van Gogh in de special op Omroep.nl
Het verslag op Buzz.nl
Ster advertentie
Ster advertentie