3FM nieuws

ICYMI: Muse trapt Drones tour af in Mexico, The xx bij elkaar voor 'Loud Places'

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Muse trapt Drones tour af in Mexico, The xx bij elkaar voor 'Loud Places'

Het muzieknieuws van donderdag 19 november. Just in case you missed it!

Muse in Mexico (Foto: Chino Lemus)

16:49 uur: Walk The Moon zegt tour af

Het Amerikaanse Walk The Moon ('Shut Up And Dance') heeft vanmiddag laten weten de resterende acht shows van hun Europese tour te cancellen, in verband met de aanslagen in Parijs. Het viertal zou op 29 november optreden in de Melkweg. De band komt in februari wel terug naar Europa voor een nieuwe tour. Een gedeelte van het statement van de band op Facebook:

"After we wrestled with ourselves, losing sleep, sharing nightmares, we came to this realization: even stronger than our desire to play is our need to protect the people we love: our families, our crew, and the thousands of fans who would be coming to see us. The risk is too much for us to bear. Stay strong and continue to let music fill you up with love for life. We love you and we’ll see you soon."

15:51 uur: Nieuwe video van Bewilder

Schoudervullingen, haarlak en glimmende stofjes. De eighties knallen van je beeldscherm af met de nieuwe video voor 'Forza (It Is)' van Bewilder. Er zijn maar liefst veertig muziekvideos uit dit decennium onder de track gezet. Check het eindresultaat hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

15:00 uur: De sterrencast van The Wiz

Het is alweer bijna december, de tijd waarin we schaamteloos mogen genieten van kerstspecials, muziek met belletjes erin en hier en daar een musical. Dat vond het Amerikaanse NBC ook, dus begonnen ze aan een remake van musical The Wiz uit 1975 (for one night only). En daar hebben ze een aardige sterrencast aan verbonden! Tijdens de drie uur durende liveproductie zullen onder andere Queen Latifah, Mary J. Blige, Common en actrice Uzo Aduba zich van hun beste kant laten zien. En dat ziet er ongeveer zo uit:

14:05 uur: The xx bij elkaar voor 'Loud Places'

Het is al een tijd stil rondom The xx: het trio werkt aan hun derde album, en Jamie xx heeft eerder dit jaar een soloplaat uitgebracht: In Colour. Ter promotie daarvan was hij op woensdag 18 november te gast bij Annie Mac op BBC Radio 1, waar hij 'Loud Places', 'Stranger In A Room' en 'Seesaw' live speelde. Voor de eerstgenoemde kreeg hij hulp van zijn xx-bandmaatjes, Romy en Oliver. En dat klonk GOED! Je kunt hier de uitzending terugluisteren. 'Loud Places' start bij 1:26:00.

12:58 uur: Biopic over Freddie Mercury

Hij staat al een tijdje op de planning (een jaar of vijf, om precies te zijn), maar het lijkt er op dat de biopic van Freddie Mercury er nu toch echt gaat komen. NME meldt dat de screenwriter van The Theory Of Everything, Anthony McCarten, is ingeschakeld om het script in elkaar te zetten.

Acteur Ben Whishaw is favoriet om Freddie te gaan spelen, al is daar nog niets officieel over bevestigd. De zoektocht naar 'Freddie' is al sinds 2013 bezig, toen Sacha Baron Cohen (yep, Borat) het project verliet. De film is dus nog verre van af, maar de werktitel is al wel bekend: Bohemian Rhapsody.

10:42 uur: Muse laat de drones los

Voor Coldplay blijft het nog bij hinten, maar Muse is gewoon al lekker begonnen! De rockers trapten deze week hun Drones World Tour af in Mexico City. Ze hebben weer keurig uitgepakt: een podium in een 360 graden set-up, een mooie setlist en jawel, de langverwachte drones. Verwacht geen zwarte high-tech apparaten met frutsels, maar meer... tsja. Luchtige witte bollen? Zelf checken hoe dat eruit ziet? Tijdens Supermassive Black Hole vlogen ze mooi in de spotlights:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9:45 uur: Coldplay hint naar wereldtour

Met 'Adventure Of A Lifetime' sleepte Coldplay al een 3FM Megahit binnen. Het album A Head Full Of Dreams komt uit op 4 december. De mannen doen aan de lopende band interviews en TV-optredens, maar tóch is er nog iets dat mist. Wat? Een gigantische wereldtournee! Het Britse viertal heeft voor Ghost Stories uit 2014 slechts negen optredens op hun naam staan, maar deze keer willen ze het toch echt wat groter aan gaan pakken.

Althans, daar lijkt het op. Op hun social media kanalen postte Coldplay een foto van een luchtballon, vergezeld met '2016'. Pak de agenda er maar vast bij, want de officiële aankondiging zal vast niet lang meer op zich laten wachten!

Ster advertentie
Ster advertentie