3FM nieuws

Frank & Eva doen mee aan actie van Joshua Nolet voor gevluchte weeskinderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank & Eva doen mee aan actie van Joshua Nolet voor gevluchte weeskinderen

Frank & Eva sluiten zich aan bij de actie van Chef'Special frontman Joshua Nolet om vijf minuten stil te protesteren op Instagram Live. Daarmee vragen ze aandacht voor 500 wezen die verstopt zitten in vluchtelingenkampen in Griekenland.

500 kinderen zitten vast

Op Instagram schreef Joshua: "Lieve mensen, er moet me iets van het hart. We leven in een van de rijkste en meest welvarende landen van Europa, maar op dit moment schaam ik me voor hoe weinig we voor elkaar krijgen. Ik schaam me voor het gebrek aan empathie en politieke wil om ons te bekommeren om de 500 wezen in Griekenland. Ik heb het over de minderjarige vluchtelingen die zonder ouders wegkwijnen in overvolle vluchtelingenkampen."

Terwijl dit helemaal niet zo had hoeven zijn, hij gaat verder: "Griekenland deed enkele maanden geleden een noodoproep aan Europese landen om de ergste gevallen (zo’n 2500 kids) op te nemen. Zij kunnen deze last niet eindeloos dragen en de nood is hoog. Ondanks de bereidwilligheid van 11 Europese landen, 60 Nederlandse gemeentes, politici uit linkse en rechtse hoek heeft ons kabinet besloten geen enkel kind op te nemen. Mijn hart huilt voor deze kids." Ai...

5 minuten stilte op Instagram

Daarom doet hij samen met een aantal vrienden nog een laatste oproep aan de regering: "Daarom nodig ik jullie allemaal uit tot een stil protest, vanuit huis of werk, live op Instagram. A.s. maandag 18 mei om 11:55 ga ik (en andere vrienden) 5 minuten live op Instagram stil protesteren." Frank & Eva doen mee met hun gezamelijke Instagram-account @clubfrankeneva. Luister het interview van Frank & Eva met Joshua hier terug:

Update: De vijf minuten stilte zijn ondertussen voorbij. Dit waren de vijf minuten stilte van Joshua:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie