3FM nieuws

Tjeerd pestte zijn klasgenoot met 'Blokkie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tjeerd pestte zijn klasgenoot met 'Blokkie'

Tijdens de landelijke Week Tegen Pesten (21 tot 25 september) geeft 3FM aandacht aan pesten en alle zaken die daarmee te maken hebben. Op 3FM.nl vind je artikelen en interviews en tijdens de uitzending van 'Dit Is Domien' hoor je verhalen van mensen. Donderdagavond (24 sept.) sprak hij met Tjeerd, die een klasgenoot pestte vanwege haar uiterlijk.

Beluister het gesprek van Tjeerd in de uitzending van 'Dit is Domien'

Wanneer Tjeerd (18) naar een nieuwe school gaat een paar jaar geleden, komt hij te zitten in een klas waar, volgens Tjeerd, een meisje in zit dat een blokkerig hoofd heeft. Haar hoofdvorming roept bij hem een lacherig gevoel op, zonder zich ervan bewust te zijn dat hij zijn klasgenoten er wellicht mee zou kunnen kwetsen.

'Blokkie'

Na verloop van tijd noemt Tjeerd zijn klasgenote niet meer bij haar echte voornaam, maar roept hij 'Blokkie'. Naar verloop van tijd nemen steeds meer klasgenoten de naam 'Blokkie' over, niet veel later ook buiten de klas en op de muren van de wc's.

Weinig vrienden

'Blokkie' was een einzelganger in de klas en had weinig vrienden, maar niet extreem verlegen. Sterker nog, ze beet ook van zich af tijdens lessen als ze het te ver vond gaan, hoewel dat Tjeerd nooit weerhield om verder te pesten. Toch voelt hij zich geen pester, omdat hij van mening is dat hij haar niet kapot heeft gepest, maar het enkel gestart is.

"Tjeerd snapt blijkbaar niet hoeveel pijn een 'onschuldige' bijnaam kan doen en hoeveel het kan betekenen als iemand z'n excuses aanbiedt."

Reactie van Manon, op het gesprek met Tjeerd

Meer over pesten:

>> Week Tegen Pesten op 3FM
>> Lisanne's ervaringen met pesten
>> Lisanne in de uitzending van Dit Is Domien
>> Liwia vertelt Domien haar verhaal over cyperpesten

Ster advertentie
Ster advertentie