3FM nieuws

Dit zijn Roosmarijns Songs van het Jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Roosmarijns Songs van het Jaar

"Ik heb thuis een Tame Impala-altaar, waar ik iedere avond voor het slapen gaan een schietgebedje voor zeg."

>> Stem hier op jouw Song van het Jaar
>> Bekijk ook Michiels Songs van het Jaar

Dat december niet alleen een feestmaand is maar ook de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar, weten onze vrienden van 3voor12 al lang. Vandaar dat ze op 11 december alweer voor de 31ste keer het 'mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van het jaar' bekend maken.

Kom ook op 11 december naar Tivoli

Welke artiest of band zich mag voegen bij eerdere winnaars als Dotan, Daft Punk, Franz Ferdinand, Smashing Pumpkins en Living Colour, bepaal jij als luisteraar van 3FM (stemmen doe je hier). Bovendien kun je er ook bij zijn op 11 december in Tivoli, met optredens van onder andere Rondé, HEAVN, Lucas Hamming, John Coffey, PAUW en Fresku. Aanmelden voor de gastenlijst kan hier.

Als de kippen

Vanzelfsprekend zijn onze DJ's er ook even voor gaan zitten om hun lijstje in te vullen met de kneiters van 2015. Nogal wiedes dat Roosmarijn Reijmer - die samen met Michiel Veenstra het presentatieduo vormt tijdens de televisie-uitzending van de Song van het Jaar op NPO 3, aanstaande zaterdag 12 december - er als de kippen bij was om haar lijstje 'openbaar' te maken en en passant vijf prangende vragen te beantwoorden.

Tame Impala - 'Let It Happen'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Roosmarijn, wat is jouw Song van het jaar?

"Het was voor mij een strijd tussen 'Loud Places' van Jamie XX en 'Let It Happen' van Tame Impala. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Tame Impala omdat dit de track is die ik het hele jaar bij me heb gehad. Ik herinner me vooral levendig hoe The Love Triangle (DJ's Job Jobse, Luc Mast en Elias Mazian) hem dropten in hun Lowlands set midden in de nacht.

'Let It Happen' is met opzet geschreven om ook in DJ-sets gedraaid te kunnen worden. Toen ik dat nieuws de volgende dag aan Kevin Parker van Tame Impala zelf kon brengen tijdens het interview, was hij er erg mee in z'n nopjes."

2. Welke Song gaat winnen volgens jou?

"Ik heb thuis een Tame Impala-altaar, waar ik iedere avond voor het slapen gaan een schietgebedje voor zeg. Let it happen voor 'Let It Happen!'"

3. Welke Song heeft je het meest verrast?

"Eric Prydz met 'Opus (Four Tet remix)'. Wat een malle combi, de aan EDM schurkende DJ Eric Prydz met de ferm in de underground gewortelde selector DJ Four Tet. Maar de combinatie is zo heerlijk. 'Opus' is een tien minuten opbouwende spanning die ineens ontlaadt. Je blijft maar luisteren en denken: WANNEER KOMT DIE DROP DAN?!"

4. Welke Song kreeg je niet meer uit je hoofd?

"Ik volg Diplo op Snapchat en begin dit jaar was er voortdurend een track te horen met een specifiek geluidje dat de hele dag in mn hoofd bleef hangen. Welke track, daar kwam ik maar niet achter. Toen was daar ineens 'Where Are Ü Now' van Skrillex en Diplo, met, of all people, Justin Bieber. De meest onweerstaanbare track van het jaar!"

5. Welke Song wil je in 2016 niet meer horen?

"Paolo Nutini met 'Iron Sky'. Het is een prachtig nummer, maar ik zal het door de aanslagen op Charlie Hebdo en de recente aanslagen in Parijs voor altijd associeren met terrorisme en mensen die elkaar leed aan doen. Ik hoop tegen beter weten in dat dit liedje volgend jaar niet meer hoeft te worden gedraaid."

Lees ook:
>> Song Stories: Verhalen achter de genomineerde Songs
>> Breng ook je stem uit

Luister hier naar de genomineerde Songs:

Ster advertentie
Ster advertentie