3FM nieuws

Blauwe M&M's: Hoe Prince werd geregeld voor een optreden in Tivoli

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blauwe M&M's: Hoe Prince werd geregeld voor een optreden in Tivoli

Het bezoeken van een aftershow van Prince, dat is toch wel de holy grail als Prince-fan. Maar hoe komen dat soort shows tot stand? In de laatste aflevering van 3voor12-podcast Blauwe M&M's duiken de makers in dit fenomeen. Willem van Zeeland en Erik Mans van Tivoli vertellen over die keer dat Prince bij hun midden in de nacht de sterren van de hemel zong.

Last minute madness

Hoe krijg je Prince naar je popzaal? Een lastig klusje. Toenmalig programmeur Willem van Zeeland vertelt in de podcast over die keer dat Prince een nachtelijk optreden verzorgde bij Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht. Willem: "Het optreden werd op korte termijn aangekondigd. Ik dacht meteen: wij moeten proberen om een aftershow te krijgen. Ik kreeg het nummer van iemand die als taak had om die shows te organiseren. Ik belde en hij was enthousiast."

Het klinkt nu misschien makkelijk, maar dat was het niet. Een afspraak om de zaal te bekijken ging niet door en uiteindelijk kwam alles aan op de laatste dag om het te regelen. Willem: "We hadden een grote vergadering vooraf. Het zou zo leuk zijn als het door zou gaan, dus we zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn. Het is de gok waard."

's Middags kwam de persoon die vanuit Prince alles regelde langs. Willem: "De opties die wij kregen waren, of hij komt niet, of hij komt alleen om te zwaaien en doet een enkel nummer, of hij verzorgt een compleet optreden met band."

Komt 'ie wel, of komt 'ie niet?

Erik Mans: "John Mulder liep het podium op na het grote concert en zei: Prins gaat straks in Tivoli optreden. Maar toen was het nog steeds niet geregeld. Uiteindelijk werd Prince voor het blok gezet: Of 5.000 betalen of 80.000 verdienen.

Luister de hele podcast om de spannende ontknoping van dit verhaal te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees meer over de podcast

Blauwe M&M's

Blauwe M&M's

Ster advertentie
Ster advertentie