3FM nieuws
NTR

Vera On Track blikt vooruit op ESNS 2023 met o.a. Tramhaus en programmeur Robert

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Vera On Track blikt vooruit op ESNS 2023 met o.a. Tramhaus en programmeur Robert

Deze week is ESNS 2023. Afgelopen weekend sprak 3FM-dj Vera Siemons in Vera On Track met Tramhaus, Cloud Cafe, Wodan Boys en hoofd van het programma Robert Meijerink over hun verwachtingen voor het festival in Groningen.

ESNS 2023: voorpret

Het is bijna weer zover! Woensdag 18 januari t/m zaterdag 21 januari vind ESNS (Eurosonic Noorderslag) plaats in Groningen. Het evenement waar meer dan driehonderd opkomende Europese artiesten en bands hun beste beentje voorzetten om indruk te maken op het publiek, waaronder veel vertegenwoordigers uit de muziekindustrie. Het is dus niet zomaar een evenement. Veel artiesten die er in het begin van hun carrière hebben gestaan zijn o.a. Dua Lipa en Oscar and the Wolf.

Ook veel nieuw Nederlands talent treedt deze week op in het hoge Noorden. Waaronder Tramhaus, Cloud Cafe en Wodan Boys! Natuurlijk is 3FM er komende week ook weer bij om alle hoogtepunten met je te delen. Dit weekend sprak 3FM-dj Vera Siemons alvast met deze artiesten en hoofd programmeur Robert Meijerink om kort vooruit te blikken.

Tramhaus

Vorig jaar kon de Rotterdamse band Tramhaus onverwachts niet optreden in Groningen wegens een coronageval in de band, maar des te meer zin hebben ze er dit jaar in. 2023 wordt misschien wel het jaar van Tramhaus: de band heeft al tournees gepland staan in Duitsland en Frankrijk en een optreden in de Maassilo in thuisstad Rotterdam.

Maar, eerst nog even Noorderslag dus, waar ze onder andere een gratis optreden geven bij Plato. Frontman Lukas vertelt: “Dit is de eerste in-store die we doen en ik droom daar eigenlijk altijd al van. Het is natuurlijk veel te krap en juist dat maakt het heel vet. De set zal niet heel anders worden dan normaal op het grotere podium, dus ik denk wel dat dat gekkenhuis gaat worden.”

Donderdag 19 januari - PLATOSONIC van 17:50 tot 18:10
Donderdag- op vrijdagnacht 20 januari - VERA van 01:15 tot 02:00

Cloud Cafe

De Amsterdamse band Cloud Cafe staat deze zaterdag in de Oosterpoort en dat met nog maar twee verschenen tracks. Toen de band werd aangekondigd was er zelfs nog geen muziek te vinden op de streaming services. Frontvrouw Tara vertelt: “We waren heel enthousiast en heel blij en verrast dat het gelukt was. Dat we met nog geen nummers uit daar mochten komen spelen.” Inmiddels heeft de band twee singles uitgebracht en is hun debuut EP op komst

Zaterdag 21 januari - Oosterpoort van 18:30 tot 19:15

Wodan Boys

De Haagse band Wodan Boys staat zaterdag op het Nieuw Nederlands Peil, dat in de Oosterpoort georganiseerd wordt door 3FM. Wat je daar kan verwachten? Dat weet bandlid Mikkie zelf ook nog niet zo goed, maar wat wel gegarandeerd is is dat de band je hart gaat veroveren.

Zo vertelt hij aan Vera: “We gaan een paar nummers spelen, we gaan zo goed mogelijk spelen, we gaan in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk harten veroveren. Dat is in principe wat we doen, niet heel veel anders dan normaal eigenlijk”. Benieuwd naar de rest van het verhaal? Kijk dan hier het hele fragment

Zaterdag 21 januari - Oosterpoort tussen 17:00 en 18:15

Robert Meijerink

Hoofd van de programmering Robert Meijerink heeft er ook zin in: “Ik heb het idee dat Groningen er klaar voor is”. Zelf is hij er natuurlijk ook helemaal klaar voor, want dit jaar is het dan ein-de-lijk weer met écht publiek, zo legt hij uit aan Vera.

Robert: "Nothing beats the real thing. Het gaat natuurlijk echt over elkaar, de live muziek, en dat wil je natuurlijk in het echt meemaken." Naast zijn enthousiasme heeft Robert ook nog iets anders meegenomen: zijn gouden tip voor deze editie. Wil je weten welke artiest je volgens hem echt niet mag missen dit jaar? Kijk het gesprek dan hieronder terug.

De Muziek Van 2023

De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. Verwacht heel veel live muziek op de radio, meer nieuw talent op de playlist en de 3FM-dj's gaan je hier allemaal kennis mee laten maken. Daarnaast zijn 3FM en 3voor12 traditiegetrouw ook weer te vinden op ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen, het grootste showcase festival van Europa en wordt eind deze maand De Muziek Van 2023 bepaald. Een lijst met 10 Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in releases als live.

Ster advertentie
Ster advertentie