3FM nieuws

IJslands trots Ásgeir live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. IJslands trots Ásgeir live bij Giel

Het IJslandse fenomeen Ásgeir stond dinsdag 14 januari 2014 live op De Speelplaats bij Giel.

Over de grens nog niet zo bekend als in eigen land, maar daar komt elke dag meer verandering in. De IJslandse superster Ásgeir Trausti wil met zijn album In The Silence ook ons land veroveren. Voordat hij naar Eurosonic Noorderslag gaat om een EBBA-award in ontvangst te nemen, stond hij eerst bij Giel.

Dýrð í dauðaþögn

Het album Dýrð í dauðaþögn van Ásgeir was een van de snelst verkochte debuutalbums in IJsland. Maar liefst één op de twintig IJslanders heeft het album in de kast staan. Ter vergelijking, 'slechts' één op de vijftig Nederlanders heeft het debuutalbum van Caro Emerald in huis.

In The Silence

Helaas voor de 21-jarige zanger bekt Dýrð í dauðaþögn niet zo lekker op de Engelse en Nederlandse radio. Ásgeir besloot samen met John Grant de teksten naar het Engels te vertalen en zie daar: het album In The Silence. De Bonus Edition van het album komt uit op 27 januari 2014.

Ásgeir live bij Giel

De IJslander kwam op 14 januari in alle vroegte naar Hilversum voor een bezoek aan Giel. Daar liet Ásgeir op De Speelplaats niet alleen zijn geweldige single 'King And Cross' horen, ook een cover van Miley Cyrus' 'Wrecking Ball' zorgde voor een stortvloed aan positieve reacties.

Ásgeir - 'King And Cross'

Ásgeir - 'Wrecking Ball' (cover) live bij Giel

Ásgeir - 'Head In The Snow'

Ásgeirs vader schreef lyrics

Ster advertentie
Ster advertentie