3FM nieuws

X van Ed Sheeran is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. X van Ed Sheeran is 3FM Album van de Week

Ed Sheerans tweede album X (spreek uit als "Multiply") kwam vrijdag 20 juni uit en werd meteen uitgeroepen tot 3FM Album van de Week.

Voor het nieuwe album X schreef Ed Sheeran ruim 120 songs. De nummers die het album niet gehaald hebben, gaf hij aan andere artiesten zoals OneDirection. Op X staat ook zijn de oud-3FM Megahit 'Sing' die mede is geschreven door Pharrell Williams. Aan het album werkte producer Rick Rubin mee, die in het verleden werkte voor de Red Hot Chili Peppers, LL Cool J, Beastie Boys en veel meer grote artiesten.

Taylor Swift gaf feedback op songs

De nieuwe songs die Ed voor X schreef liet hij telkens horen aan zijn goede vriendin Taylor Swift. Zij gaf feedback op de teksten en melodieën die Ed Sheeran had geschreven. Dat de cover van X groen is, is door Ed Sheeran zelf bedacht; "Van Coldplay heb ik het afgekeken dat ze elk hoesje een aparte kleur geven zodat het meteen opvalt op iTunes en Spotify".

Een van de songs van X kon mogelijk gebruikt worden in een reclame voor een game-console, maar Ed Sheeran hield dit tegen omdat hij zelf nooit gamed en zijn naam niet overal aan wil verbinden.

Win X van Ed Sheeran

Wil jij X aan jouw albumcollectie toevoegen? Je kunt hem hier winnen!

3FM Presents: Ed Sheeran

Alles wat Ed Sheeran aan raakt lijkt de laatste tijd te veranderen in goud. Zo speelde Ed een paar weken geleden op het Mainstage van Pinkpop waar hij in zijn eentje een show weg gaf waar nóg over wordt nagepraat. Ed Sheeran speelt op 3 november in de Ziggo Dome.

Ed Sheeran bij Giel

Giel had Ed Sheeran begin juni al te gast. Hij liet toen al een aantal nummers van de nieuwe plaat horen en liet Ed Sheeran vertellen waar de nummers over gingen.

Ed Sheeran - X

Ster advertentie
Ster advertentie