3FM nieuws

Nieuwe muziek: donkere indiepop van Bazart

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe muziek: donkere indiepop van Bazart

"Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel." Bazart windt er geen doekjes om.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De veelbelovende band Bazart staat met hun song 'Goud' sinds kort op de 3FM playlist. Prettig, maar deze Belgen verdienen ook zéker een plekje in de jouwe!

Nederlands op z'n Engels

Bazart is een vijfkoppige groep afkomstig uit Gent en Antwerpen. De band maakt indiepop met elektronische invloeden en houdt van samenzang en complexe melodieën. Als we de woorden van Bazart mogen geloven, maken ze eigenlijk gewoon "Engelse muziek, maar dan in het Nederlands". Zanger Mathieu vertelt je meer:

"We maken de muziek waar we allemaal zelf graag naar luisteren, maar dan met Nederlandstalige teksten. We proberen bewust hedendaags te klinken, iets vernieuwends te doen met het genre. Het feit is dat muziek en tekst bij ons even belangrijk zijn, het is een perfect afgewogen geheel."

De Belgische band is bevestigd voor Pinkpop 2016 en staat op 6 mei in De Helling. Eerder verzorgde Bazart het voorprogramma van Oscar And The Wolf. Een aantal 3FM'ers zag de band daar tijdens een van die shows spelen en zij waren in ieder geval érg enthousiast over Bazarts podiumkunsten! En die reputatie werd nog eens bevestigd tijdens Bazarts optreden op De Speelplaats met een mooie uitvoering van 'Goud' én een unieke cover van een Lil'Kleine & Ronnie Flex-track. Als déze band geen plekje op je playlist krijgt, weten wij het ook niet meer.

Ster advertentie
Ster advertentie