3FM nieuws

'Blurryface' van Twenty One Pilots is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Blurryface' van Twenty One Pilots is 3FM Album van de Week

De titel doet anders vermoeden, maar bij 3FM was het 100% duidelijk: het is hoog tijd dat Blurryface tot 3FM Album van de Week wordt benoemd. Bij deze!

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Van rock naar pop naar rap naar reggae, de hightech pop van Twenty One Pilots is niet voor een gat te vangen. Vaak vind je zelfs in één track meerdere stijlen terug. Maar er valt nog veel meer te ontdekken op Blurryface, en daarom is 'ie nu 3FM Album van de Week!

Blurryface

Het vierde studioalbum van Tyler Joseph en Josh Dun draait om Blurryface, een karakter dat de de twee samen hebben bedacht:

"It represents all the things that I as an individual, but also everyone around here, is insecure about"

Eén van de thema's die aangesneden wordt op het album is het volgen van gebaande paden. Muziek maken die in het perfecte plaatje past? Werken met vaste formules? Twenty One Pilots moet er niets van hebben, blijkt uit de lyrics van 'Lane Boy':

"All these songs I'm hearing are so heartless
Don't trust a perfect person and don't trust a song that's flawless (...)
They say stay in your lane boy, lane boy
But we go where we want to"

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

De twee kleuren ook tijdens hun optredens graag buiten de lijntjes. Drummen op een platform dat gedragen wordt door je publiek? Kan gewoon. Backflip van een piano af? Geen probleem. Het enthousiasme en de creativiteit spat van het duo af, en dit vind je allemaal terug op Blurryface.

Waarom wachten?

De mannen hadden tijdens hun tour voor derde album Vessel al een aantal ideeën voor nieuw materiaal. Ze zorgden ervoor dat ze een portable opnamestudio bij zich hadden, waarmee ze de eerste lijnen van een nieuwe track meteen konden vastleggen. Slim! Uiteindelijk is de definitieve versie van Blurryface grotendeels opgenomen in Californië.

Lage Landen

In slechts twee jaar van de Charlie naar de Heineken verhuizen, da's een prima prestatie! Twenty One Pilots leverde op Lowlands 2015 een dijk van een performance af in een goedgevulde tent, maar daar bleef het niet bij. Naast hun superenergieke optreden was het duo was ook nog te gast bij Sander in de studio! Check het interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Press Play

Hoog tijd om 'm even te luisteren, non?

Ster advertentie
Ster advertentie