3FM nieuws

Usher beschuldigd van plagiaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Usher beschuldigd van plagiaat

Drie mannen beweren het nummer 'Caught Up' van Usher te hebben geschreven voordat de zanger het uitbracht en klagen hem nu aan wegens plagiaat.

Usher zou 'Caught Up' (2004) hebben gestolen van drie songwriters. Deze mannen beweren dat ze het nummer dertien jaar geleden aan Ushers platenlabel hebben laten horen.

Usher beschuldigd van plagiaat

Waarom ze er nu pas meekomen is niet bekend, maar de muzikanten Zacharia Edwards, Mitch Moses and Vince McClean claimen 'Caught Up' van Usher. Ze hebben het naar eigen zeggen eerder dan Ushers release in 2004 aan de platenmaatschappij Arista Records laten horen. Daar beloofden ze er naar te luisteren, maar vervolgens hebben geen reactie op hun creatie gehad.

Trio eist schadevergoeding van Usher

Tien jaar na de release van Ushers nummer, klaagt het trio Usher en Arista Records aan wegens plagiaat. De mannen willen geld zien. Hoe groot het bedrag is dat ze eisen is onbekend.

Jay Z en Robin Thicke aangeklaagd wegens plagiaat

Het is niet de eerste plagiaat beschuldiging deze maand (november 2013). Eerder al werd Jay Z aangeklaagd omdat hij een fragment van Eddie Bo in zijn hit 'Run This Town' zou hebben gebruikt. Ook Robin Thicke kreeg een aanklacht aan z'n broek. De kinderen van Marvin Gaye hebben een rechtszaak tegen Thicke aangespannen, omdat 'Blurred Lines' te veel op het nummer 'Got To Give It Up' van hun vader zou lijken.

Ster advertentie
Ster advertentie