3FM nieuws

De broertjes Jussen gaan voor goud bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. De broertjes Jussen gaan voor goud bij Giel

Giel kreeg piepjong talent over de vloer. Pianisten Lucas en Arthur Jussen toonden hun klassieke kunsten en kregen een gouden plaat!

Klassieke muziek bij de haard van Giel. Dat zorgde dinsdagochtend (25 oktober) voor een bijzondere start. De jonge broertjes Jussen, Lucas en Arthur, nestelden zich achter hun piano op de speelplaats.

Bijzonder talent

De broertjes zijn al vanaf zeer jonge leeftijd actief als pianist. Niet gek, want ze komen uit een zeer muzikale familie. Ook wonnen de talentjes al meerdere prijzen, waaronder de Concertgebouw Young Talent Award in 2011.

Goud voor Arthur en Lucas Jussen!

De klassieke basis, dat zit dus wel goed, maar hoe zit het met hun kennis van popmuziek? Voordat ze dinsdag (25 oktober) achter hun piano’s kropen, onderwierp Giel ze aan een kleine muziekquiz. En dat ging ze goed af; David Guetta met Sia herkenden ze en zelfs Justin Bieber was ze niet ontgaan.

Laatste vraag van Giel: Welk duo kreeg er in oktober een gouden plaat? Nee niet Acda en De Munnick en ook niet Nick en Simon. De broertjes Jussen! Giel mocht ze een gouden plaat uitreiken voor hun klassieke cd met stukken van Schubert. Lucas en Arthur waren compleet verrast.

Lucas en Arthur spelen Schubert

Je moet er echt de beelden bij zien. Na de ontvangst van hun gouden plaat zitten ze headbangend achter de piano:

Mega Top 50 cover

'Moves Like Jagger' op piano en gitaar:

Ster advertentie
Ster advertentie