3FM nieuws
NTR

The Neptunes: het meest succesvolle producersduo uit de Zeroes

  1. Nieuwschevron right
  2. The Neptunes: het meest succesvolle producersduo uit de Zeroes

Wie aan de zeroes denkt, denkt ook aan 'Lapdance' van N.E.R.D, 'Rock Your Body' van Justin Timberlake en 'Hollaback Girl' van Gwen Stefani. Oftewel: masterpieces uit het brein van The Neptunes.

The Neptunes

3FM-dj Vera Siemons belt met producer Franklin, bekend onder de naam FS Green, die je dan weer kunt kennen van de hit 'Watch Out For This (Bumaye)' van Major Lazer. Iemand die als geen ander weet wat The Neptunes dus zo invloedrijk maakt. Franklin: "Zij hebben samen de grootste hits van de jaren '00 geproduceerd. Zij hadden een sound die geen enkele andere producer had. Zij waren de enige die de combinatie van hele harde drums en hele mooie melodieën samenbrachten."

Hoorcollege

Franklin geeft een heus hoorcollege over The Neptunes, de drums, de keys en alle hits die ze door de jaren heen produceerden en dat wil je horen. Bekijk het fragment hieronder terug:

Het geheim

Bijna alle beats en geluidjes kwamen uit de Triton, een keyboard/synthesizer waarmee The Neptunes alle hits produceerden. Franklin: "Het is een tof keyboard maar niet super bijzonder. Maar een minder goede producer zou niet dezelfde beats maken als The Neptunes en dat is best wel knap. De drumsounds, de gitaartjes en alle piano geluiden komen uit dit ene keyboard." De succesformule? Sowieso de Triton dus, maar alleen in combinatie met de masterminds self.

Ster advertentie
Ster advertentie