3FM nieuws

Lijsttrekker Mirjam Bikker: "De liefde is het allerbelangrijkste"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lijsttrekker Mirjam Bikker: "De liefde is het allerbelangrijkste"

Over minder dan drie weken gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Daarom hoor je de komende dagen verschillende lijsttrekkers in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Vandaag was de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie, Mirjam Bikker, te gast in de 3FM-studio.

ChristenUnie

Begin dit jaar werd bekend dat Mirjam Bikker de vertrekkende Gert-Jan Segers opvolgde als nieuw politiek leider van de ChristenUnie. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de Tweede Kamer van haar partij. Verder is Mirjam een ervaren politicus, ze zit namelijk al sinds 2015 in de landelijke politiek. Zo was ze afgelopen jaar voorzitter van haar partij in de Eerste Kamer, gemeenteraadslid in Utrecht en beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie.

Elke politicus die te gast is bij 3FM, wordt gevraagd om een eigen nieuwtje mee te nemen wat hem of haar is opgevallen in de krant. Mirjam vertelde over het nieuws dat partijen een meldpunt zijn gestart voor mantelzorgers, een onderwerp waar de ChristenUnie ook mee bezig is. Mirjam Bikker: "Je ziet allerlei debatten nu in verkiezingstijd, maar het belangrijkste is dat we gaan werken aan een zorgzame samenleving."

Bekijk hier het fragment met Mirjam Bikker:

'De Kieslijst'

In het item 'De Kieslijst' zijn vragen gebundeld van luisteraars om te stellen aan de lijsttrekkers. De lijst bestaat uit 33 vragen die alle kanten op gaan, van politiek-inhoudelijke stellingen tot wat voor snack de politicus in de snackbar zou zijn.

Vanochtend kreeg Mirjam Bikker de volgende vraag van luisteraar Luuck uit Nijmegen: "Met welke lijsttrekker zou je niet de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela willen lopen?" Mirjam vond het geen erg verbindende vraag, maar ze grapte: "Eerlijk gezegd lijkt het me met iedereen een behoorlijk lange wandeling." Uiteindelijk koos ze voor Joost Eerdmans van JA21, want volgens Mirjam zou hij tijdens het lopen veel te veel gaan praten.

Daarna was het tijd om Mirjam zelf achter de knoppen te zetten. Mirjam: "Mijn moeder presenteerde een programma op de lokale omroep, ik mocht dan bij de techniek mannen zitten achter het scherm." Na wat hulp van Rob startte ze haar eigen gekozen plaat in Higher Love van Kygo en Whitney Houston. Mirjam: "De liefde is het allerbelangrijkste, en dat gun ik iedereen deze verkiezingen."

Ster advertentie
Ster advertentie