3FM nieuws

#SONG16: De 5 Songs van augustus

  1. Nieuwschevron right
  2. #SONG16: De 5 Songs van augustus

In een maand tijd gebeurt er zoveel in nieuwe-releasesland dat je aan het eind van het jaar gemakkelijk het overzicht kwijt bent. Daarom verzamelt 3voor12 iedere maand de vijf songs die het verschil maakten en die je zeker terugziet in de longlist van de Song van het Jaar 2016. Voor augustus pikten we de dansbare indiepop van Warpaint er uit en natúúrlijk laten we Frank Ocean niet ongemerkt voorbij gaan deze maand.

Green Day - Bang Bang

COMING IN WITH A BANG! De punkrockveteranen uit Californië kunnen het nog steeds. Sinds de jaren negentig houden Billy Joe Armstrong en de zijnen de punkrock levend met hits als 'Basket Case', 'Holiday' en 'American Idiot'. Vier jaar na hun trio albums Uno, Dos en Tre is 'Bang Bang' hun comeback single.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oscar And The Wolf - 'The Game'

Net op tijd voor hun optreden op Lowlands was daar opeens een nieuwe single van Oscar And The Wolf. The Game is het eerste voorproefje van de nieuwe EP, die is opgenomen in Los Angeles. Duidelijk geïnspireerd door popmuziek anno 2016, met Rihanna als grootste voorbeeld en waarin de futuristische hiphop van Yeezus sterker aanwezig zijn dan ooit.

Warpaint - 'New Song'

De naam dekt de lading: Amerikaans indiepopkwartet Warpaint heeft een nieuw liedje, en ze noemen het 'New Song'. Direct en doeltreffend, zo kun je de track zelf ook omschrijven: dansbaar, uptempo en een stukje uitbundiger dan we van de dames uit Los Angeles gewend zijn. Frontvrouw Emily Kokal zegt dat dit helemaal in de lijn ligt van hun aanstaande album: 'In vergelijking met onze albums is onze live show altijd veel meer jammy en high-energy. We houden allemaal van dansen. We wilden niets wegnemen van de emotie of de core feeling van onze band, maar we wilden wel het tempo een beetje omhoog gooien en een beetje meer lol maken.' Dat zagen we op Lowlands, Emily!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat de andere twee songs van het maand zijn? Dat lees je op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie