3FM nieuws

3FM-dj Frank is voorvechter van de 'Irma Sluis'.

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Frank is voorvechter van de 'Irma Sluis'.

In deze moeilijke tijden kun je altijd terecht bij 3FM-dj Frank van der Lende voor wat verlichting.

Gisteren riep hij namelijk op actie te voeren bij de nieuwe sluis in IJmuiden en wie Frank kent: het is een man van z'n woord. Dus ging hij vandaag naar IJmuiden om te protesteren...

Video niet beschikbaar

Grootste ter wereld

In IJmuiden word namelijk de grootste zeesluis ter wereld gebouwd en het publiek mag de naam bedenken.

De Haagse Sluis (de tolk dus, niet de sluis) werd in korte tijd landelijk bekend omdat zij premier Rutte en minister De Jonge bijstond tijdens hun coronapersconferenties.

De Drentse band Mooi Wark wijdde zelfs een lied aan haar. Inmiddels heeft ze ook al gereageerd op de eventuele benoeming van de sluis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NOOIT IRMA SLUIS

Maar ondanks dat 'Irma Sluis' een populaire naam is voor de nieuwe zeesluis, zal de sluis echter nooit zo gedoopt worden volgens woordvoerders. Zij zeggen: "iemand moet minstens tien jaar dood zijn voordat er een sluis naar diegene kan worden vernoemd".

Maar daar is Frank het niet mee eens: "Het is al zo'n lastige tijd en het is toch gewoon leuk! Dus laten we alsjeblieft een beetje lol maken. Noem het desnoods 'De Irma', want het is immers een sluis."

Bron: ANPFoto

WELKOM BIJ DE CLUB

Frank & Eva: Welkom Bij De Club! is een inclusieve, grappige, verrassende, positieve, leerzame, verfrissende en soms absurde show waarin het hele muzikale spectrum aangeraakt wordt en je altijd welkom bent. Elke werkdag te horen tussen 16:00 en 19:00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie