3FM nieuws

Nieuw album Smashing Pumpkins wreed

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Smashing Pumpkins wreed

Volgens de frontman van The Smashing Pumpkins wordt het nieuwe album 'wreed'.

Billy Corgan, de frontman van The Smashing Pumpkins, liet eerder al doorschemeren dat de band bezig is het schrijven van nummers voor een nieuw album. De naam van het album wil Corgan nog niet onthullen. Het enige wat hij wel kwijt wil, is dat het nieuwe album "cruel" wordt en dat hij uit is op wraak.

Nieuwe Pumkins-album

De zanger en gitarist van de band vertelde een aantal weken geleden in een interview met Billboard dat de band probeert het album rond december 2013 uit te brengen. "Maar dat is eigenlijk wel heel erg ambitieus," voegde de frontman eraan toe, "We zijn namelijk nog steeds op tournee en ik ik ben niet zo goed in het schrijven van nummers tijdens een tour."

Comeback-album Oceania

Het laatste album van The Smashing Pumpkins kwam 18 juni (2012) uit. Dit was het het comeback-album van de band, die sinds het album Zeitgeist uit 2007 geen plaat meer had uitgebracht.

Billy Corgan werkt aan autobiografie

Billy Corgan werkt ook aan een autobiografie die hij zelf omschrijft als "spirituele memoires vol seks, drugs en rock & roll." Het is nog niet bekend wanneer dit boekwerk verschijnt.

90s specials

The Smashing Pumpkins brak door met het tweede album Siamese Dream uit 1993. Het grote succes en de hits kwamen met de opvolger: Mellow Collie and the Infinite Sadness. Het verhaal achter dit hitalbum hoor je in de Album Specials tijdens 90s Request in MetMichiel.

>> Meer over de Album Specials in MetMichiel

Ster advertentie
Ster advertentie