3FM nieuws

S10 is 11e geworden bij het Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. S10 is 11e geworden bij het Eurovisie Songfestival

"Ken je het gevoel, van dat je droom wel uitkomt!" Wat allemaal begon bij een simpele tweet, is uitgekomen. S10 werd elfde op het Eurovisie Songfestival.

'De Diepte'

S10 maakte tijdens de eerste halve finale al furore met haar optreden van 'De Diepte.' Vanavond stond ze in de finale en maakte ze een verpletterende indruk. 3FM-dj Sophie zat in de zaal en vertelt: "Haar kleine snik op het einde klopte precies met de emoties van het publiek hier in de zaal. Je dacht dat het niet beter kon, maar ze heeft zichzelf overstegen vanavond."

Aan het einde van de avond werden alle punten gegeven. De winnaar werd Oekraïne en S10 werd 11e. Zo zie je dat hopen en verheugen je echt ver kan brengen.

S10: van Antipsychotica naar miljoenen publiek

Stien den Hollander, zoals S10 echt heet, is geboren op 8 november in 2000 in Abbekerk. De 21-jarige zangeres en rapper kreeg het al op 17-jarige leeftijd voor elkaar om te tekenen bij het hiphoplabel Noah’s Ark en releaste daar vier ep’s: Antipsychotica, Lithium, Snowsniper en Vlinders.

De eerste twee ep’s, Antipsychotica en Lithium, zijn beide vernoemd naar de medicijnen die worden gebruikt bij psychoses en bipolaire stoornissen. S10 leed zelf aan psychische problemen en schreef daar prachtige liedjes over.

In 2020 wanneer ze met 'Sorry' het grotere publiek bereikte, werd ze daarna bekroond tot 3FM Talent, scroode ze meerdere 3FM Megahits én scoorde een Edison sindsdien.

Bekijk deze video voor een klein overzicht van haar carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer weten over S10?

In 2019 kwam er in samenwerking met 3Voor12 een documentaire uit, S10: Storm Om Mij Heen.

Hierin vertelt Stien over haar periode van psychische problemen, suïcidale gedachtes en alle rompslomp die de GGZ met zich meebrengt. Maar: het gaat nu goed met haar! “Ondanks alle narigheid heb ik de draad opgepakt. Ik hoop hiermee het gesprek op gang te brengen over geestelijke gezondheidszorg” aldus Stien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie