3FM nieuws

Waarom weten Amerikanen nog STEEDS niet waar Nederland ligt?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom weten Amerikanen nog STEEDS niet waar Nederland ligt?!

Nederland is al weken rood gekleurd op de Foo Fighters-tourmap, maar wordt er iets aangekondigd? Nope... Wij zijn bang dat dit weer een gevalletje 'Amerikanen-die-geen-idee-hebben-waar-Nederland-begint-en-België-eindigt' is. Why the fuck is dit toch zo moeilijk?!

Holland is toch de hoofdstad van Denemarken?

Vraag je een Amerikaan naar Amsterdam dan zal hij je in geuren en kleuren vertellen over de drugs, prostitutie, fietsen en al dat water. Ja... Dát kennen ze wel. Maar als je ze daarna Nederland noemt, blijft het vaak akelig stil. "What's Nederland? Isn't that the capital of Denmark?" Uhm, NEE!

Dat Nederland en Denemarken hetzelfde zijn, is de meest gemaakte fout door Amerikanen. Waarom? Géén idee... You tell us! België oké, maar Denemarken?! Het lijkt niet eens op elkaar.

Dave Grohl weet 't het ook niet...

Via een Europese kaart maakten de Foo Fighters afgelopen maand beetje bij beetje hun tourschema bekend. Één voor één kleurden er landen rood wat een festivalbevestiging betekende. Ook België en Nederland.

Rock Werchter werd aangekondigd (leuk voor onze zuiderburen), maar na een ontkenning van Pinkpopbaas Jan Smeets en uitblijvende bevestigingen van andere Hollandse festivals zijn we bang dat Dave Grohl en zijn team ook tot de groep topografie-beperkten hoort.

We vroegen het Amerikaanse scholieren

Gelukkig voor Dave en z'n bandleden zijn ze lang niet de enige... Een docent in de Verenigde Staten vroeg zijn leerlingen om een lege kaart van Europa in te vullen. Dat ging uhm allesbehalve soepeltjes.

Nope...

Ook niet helemaal...

O ja... Amsterdam ligt daar en dan ligt Nederland natuurlijk in Scandinavië

Oh kijk Holland op de plek van België en Nederland (wat blijkbaar dus écht een apart land is) op de plek van Denemarken

Ja, dat probleem hadden de Foo Fighters dus ook...

Alle foto's zijn van Buzzfeed

Ster advertentie
Ster advertentie