3FM nieuws

Google Music vervangt nummers door nette versies

  1. Nieuwschevron right
  2. Google Music vervangt nummers door nette versies

De nieuwe cloudbases muziekdienst krijgt kritiek vanwege het vervangen van liedjes met expliciete teksten door de opgeschoonde versies.

Google introduceerde onlangs een nieuwe functie voor zijn muziekdienst Google Music; de scan en match optie. Daarmee kan een gebruiker zijn eigen digitale collectie laten scannen. Als de tracks op de server van Google staan, worden die automatisch aan de cloudaccount van de gebruiker toegevoegd. De extra optie is gratis, maar toch zijn er ontevreden gebruikers, schrijft NME.

'Forget You' of 'Fuck You'

Dat een aantal gebruikers niet blij zijn, komt omdat er nummers met expliciete teksten vervangen worden door nette versies. Bijvoorbeeld als de dienst 'Fuck You' van Cee Lo Green scant dan krijgen gebruikers de opgeschoonde 'Fuck You' versie voorgeschoteld. Ook Katy Perry's Teenage Dreams wordt met de gescensureerde gematched.

Play niet in Nederland

Google Play, waar Google Music onderdeel van is, is in Nederland nog niet toegankelijk. Waarschijnlijk wordt het binnenkort in België geïntroduceerd, maar of Nederland daarna volgt, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie