3FM nieuws

Veertigjarig jubileum The Ramones groots herdacht

  1. Nieuwschevron right
  2. Veertigjarig jubileum The Ramones groots herdacht

De Amerikaanse punkgroep The Ramones wordt in 2016 herdacht met onder meer een film, een theaterproductie en een boek.

De co-manager van het nalatenschap van de band, Jeff Jampol, maakte de plannen woensdag 27 augustus bekend aan Billboard. De oorspronkelijke leden van The Ramones zijn inmiddels allen overleden. Het laatst levende lid van de band, Tommy Ramone, overleed 12 juli aan de gevolgen van kanker.

Veertigjarig jubilieum debuutalbum The Ramones

The Ramones werden in 1974 opgericht, maar in 2016 is het veertig jaar geleden dat hun debuutalbum Ramones verscheen. Dat wordt gevierd met onder meer een Ramones-film van Martin Scorsese, een theaterproductie en een boek. Scorsese heeft onder andere de films Gangs Of New York (2002), The Departed (2006) en The Wolf Of Wall Street (2013) geregisseerd.

Jampol wil door middel van de grootse aanpak een einde maken aan de individuele herdenkingen voor de vier Ramonesleden. De co-manager wil dat alle aandacht rondom de herdenkingen naar de punkrockgroep in zijn geheel gaat.

The Ramones

The Ramones was een punkrockgroep uit New York, opgricht in 1974 in Forest Hills, Queens, New York. De band staat vooral bekend om haar legendarische optredens met kenmerkende slogans als "Gabba Gabba Hey" en "Hey Ho, Let's Go" (uit hun eerste single 'Blitzkrieg Bop'). De bandleden gooiden in 1996 de handoek in de ring. Tijdens hun 22 jaar durende carrière gaven ze maar liefst 2263 optredens werelwijd.

The Ramones - All The Best via Spotify Playlist

Ster advertentie
Ster advertentie