3FM nieuws

Nederlandse linedancers verwelkomen Beyoncé’s countrymuziek

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse linedancers verwelkomen Beyoncé’s countrymuziek

Howdy, countrymuziek is populairder dan ooit. Tijd voor onze Kooijboy Julien om te leren linedancen en het te hebben over Beyoncé's Cowboy Carter dat al weken op #1 staat. Met het album hoopt Bey een plek te geven aan zwarte countryartiesten in het veelal door witte artiesten gedomineerde genre. En zoals je hier ziet wordt er door de Wild Western Country Dancers al lang en breed gedanst op 'Texas Hold' Em'.

Country

Het country meesterwerk van Queen Bey staat al weken op nummer 1 en TikTok staat vol met country muziek en linedancers. Er is geen ontkomen meer aan, het werd tijd voor Julien om zich onder te dompelen in de wereld van country en linedancers. Dit deed hij bij Wild Western Country Dancers. Beyoncé is een artiest die voor de linedancers bij het rijtje van country queens hoort. Linedancer: "Ik vind dat muziek mensen bij elkaar moet brengen".

Beyoncé

Beyoncé had een duidelijk doel voor haar nieuwste album Cowboy Carter. Met het album hoopt Bey een plek te geven aan zwarte countryartiesten in het veelal door witte artiesten gedomineerde genre. Beyoncé via Instagram: “Ik heb mij verdiept in de geschiedenis van countrymuziek en heb ons grote muzikale archief bestudeerd". Volgens de zangeres is Cowboy Carter een plaat, waar ze haarzelf heeft moeten uitdagen en haar tijd heeft moeten nemen om verschillende genres met elkaar te blenden. Want, zo vertelt ze in de laatste zinnen op haar Instagram: “Dit is geen country album, dit is een Beyoncé album.”

Check hier het linedance avontuur van Julien. Howdy!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie