3FM nieuws

'Alors On Danse' van Stromae is vandaag 13 jaar oud

foto: GETTY IMAGES
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Alors On Danse' van Stromae is vandaag 13 jaar oud

Feel old yet? Het is vandaag precies 13 jaar geleden dat Stromae zijn hitsingle 'Alors On Danse' uitbrengt. Met 'Alors On Danse' zet hij zijn carrière helemaal op de kaart en kwam hij wereldwijd in alle hitlijsten te staan.

'Alors On Danse'

In Parijs werd het nummer zo goed ontvangen dat Stromae in het voorjaar van 2010 besloot het ook uit te brengen in de rest van Europa, met succes. In maar liefst 8 landen heeft de track een nummer 1 positie gehaald: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, België en natuurlijk ons eigen kikkerlandje.

De track is vaak in de prijzen gevallen. Onder andere op Eurosonic Noorderslag in 2010 waar hij de European Border Breakers Award gewonnen heeft. Check hier de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viraal op TikTok

Recentelijk nog kreeg de track van de artiest een nieuwe impuls. De 19-jarige Usim E. Man maakte een video waar hij danste op een vertraagde versie van het nummer. Het dansje was erg makkelijk dus het werd snel opgepikt door meerdere mensen. Het fragment duurt in totaal maar enkele seconden, maar dat kon Usim niet tegenhouden om viraal te gaan met zijn creatie. De video is ondertussen al meer dan 165 miljoen keer bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie