3FM nieuws

Line-up van De Wereld Draait Buiten uitgebreid

  1. Nieuwschevron right
  2. Line-up van De Wereld Draait Buiten uitgebreid

Matthijs van Nieuwkerk vertelde aan Giel over De Wereld Draait Buiten en de mogelijke overstap naar Nederland 1.

Giel mocht donderdag 11 april een aantal namen bekend maken voor het festival De Wereld Draait Buiten dat op 7 juli plaats gaat vinden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Wereld Draait Door naar Nederland 1?

Hij belde die ochtend met Matthijs van Nieuwkerk. Het nieuwe festival is namelijk een verlengde van zijn programma De Wereld Draait Door. Maar er was nog meer nieuws rondom De Wereld Draait Door. Hoe zit het nou met de veelbesproken overstap naar Nederland 1?

"Officieel weten wij van niks" zei Matthijs, maar aangezien het programma vaker voor een voetbalvoorbeschouwing moet wijken begrijpt hij de overstap wel. "Wij zijn het gewoon helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te wijken. Dat vinden we gewoon te veel van het goede."

Beluister het interview met Matthijs van Nieuwkerk hier:


Vampire Weekend en Blaudzun toegevoegd aan line-up

Matthijs maakte bekend dat Blaudzun, The Opposites, Vampire Weekend en 3FM Serious Talent Mozes and the Firstborn zijn toegevoegd aan de line-up.

Ook gaat Giel zelf een gedeelte van de programmering voor zijn rekening nemen. Hij zit in juli midden in een nieuwe reeks De Beste Singer-Songwriter van Nederland en aan de talenten uit dit programma wordt een podium geboden op het nieuwe festival.

Line-up De Wereld Draait Buiten

Of de line-up hiermee compleet is, moet nog blijken, Vooralsnog zijn er al een hoop namen naar buiten gebracht die, verspreid over vijf podia op het Westergasterrein, gaan optreden die dag:

Ben Howard, Lianne La Havas, Triggerfinger, Paulio SuperSpeed Donkey, Parguet Courts, The Kik, Douwe Bob, Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Jan Mulder, Freek Vonk, Hans Aarsman, Robert Kranenborg, Tim Knol & Friends, Prem Radhakishun, Trixie Whitley, Tangarine, DWDD Recordings, Jungle By Night, Fresku, Ali B, Sander van de Pavert, Leo Blokhuis, Maxim Hartman, Diederik Jekel en Bart van Loo.

Ster advertentie
Ster advertentie