3FM nieuws

Lady Gaga had in GelreDome duidelijk wat in te halen

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Lady Gaga had in GelreDome duidelijk wat in te halen

Dat GelreDome in Arnhem niet volledig was uitverkocht, merkte je tijdens het concert van Lady Gaga helemaal niks van. Samen met de megaster gingen gisteravond 30.000 uitzinnige fans volledig uit hun dak bij een show vol spektakel, hits, strakke choreografieën en alleen maar hoogtepunten.

Chromatica

Lady Gaga stond gisteravond dan eindelijk in Nederland met haar langverwachte show ter ere van 'The Chromatic Ball-tour'. De tour die eigenlijk in 2020 zou plaatsvinden net na het uitkomen van haar album Chromatica. De plaat staat vol dansbare clubbangers, die tijdens de vele lockdowns enkel tot uiting kwamen op stiekeme huisfeestjes via kleine speakers. Er was dus wat in te halen, en dat merkte je tijdens de hele show.

foto: Getty Images

Lady Gaga

IJzersterke opening

Na een spectaculaire openingsvideo gaan de lichten uit en verschijnt er uit het niets een enorme aftelklok die net zoveel kippenvel oplevert als de koekoeksklok in Stranger Things. Rara rarara-ha!Gaga opent met monsterhit ‘Bad Romance’ en iedereen in de zaal weet dat ze op de juiste plek zijn. Terwijl andere artiesten de grootste hits vaak bewaren voor de toegift, gaat de popartiest verder met tracks 'Just Dance' en 'Poker Face'. Nu heeft Gaga natuurlijk ook een arsenaal waar je U tegen zegt, en blijft ze de rest van de avond strooien met hits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spektakel, vuur en choreografie

Na een korte videobreak wordt de ster het podium opgebracht op een brancard en wat volgt zijn de liedjes ‘Alice’ en ‘Replay’ van Chromatica. De show volgt met veel spektakel, vuur en choreografie zoals je van haar gewend bent. Daarna worden er nog meer hits op je afgevuurd als ‘Telephone’, ‘LoveGame’, ‘Born This Way’ (met een prachtig akoestisch begin) en de ultieme fan favourite ‘Babylon’ komt ook nog voorbij. Het moge duidelijk zijn dat vanavond niet jazz-zangeres Gaga of A Million Dreams’-country Gaga op het podium staat; maar pop-icoon Gaga.

Little Monsters

Wat opvalt is dat het allemaal enorm strak in elkaar zit en er geen woord geplaybackt wordt. Dat valt nog het meeste op in het hart van de show. In het midden van de zaal komt er een piano uit de grond. Daar laat de zangeres zien dat ze niet alleen maar een goed doordacht popproduct is, maar echt een dijk van een stem heeft. Niet dat we daar overigens nog veel bewijs voor nodig hadden.

Ze start samen met haar band hét liedje uit de film A Star Is Born, ‘Shallow’. Wat volgt is een intiem gedeelte in haar show waarin ze het publiek laat meezingen met ‘Shallow’, maar ook ‘Always Remember Us This Way’ en ‘The Edge of Glory’ worden uit volle borst meegezongen. Dit is het moment dat de connectie tussen Lady Gaga en haar trouwe fans - ook wel haar Little Monsters- echt voelbaar is.

foto: Getty Images

Lady Gaga

Poeh, hé

Lady Gaga is een alleskunner, een artiest die artistiek vooruitstrevend is maar ook weet te raken met haar rauwe kant. De koningin van alle weirdo’s en buitenbeentjes. En de show van vanavond zit zo sterk in elkaar dat zelfs alle vaders in de zaal die normaal naar Foo Fighters, Pearl Jam of Metallica gaan en door hun dochter of zoon meegetrokken zijn, zullen zeggen: “Poeh, hé. Wat een wijf die Gaga.”

foto: Getty Images

Lady Gaga

Ster advertentie
Ster advertentie