3FM nieuws

Lenny Kravitz maakt funky en rauw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Lenny Kravitz maakt funky en rauw album

Lenny Kravitz is ver gevorderd met zijn nieuwe album. Dit album met de titel Negrophilia heeft een zeer funky en rauw geluid.

Lenny Kravitz heeft de smaak flink te pakken. Nog voordat zijn laatste album Black And White America in 2011 op de planken lag, was hij al druk aan het werk met tracks voor een volgend album. De rocklegende onthulde dinsdag (31 januari) in het Amerikaanse muziekblad Billboard dat hij zo actief bezig is, dat de plaat zich al in een vergevorderd stadium bevindt.

Lenny Kravitz klinkt rauw op Negrophilia

Het nieuwe album dat de titel Negrophilia meekrijgt, klinkt volgens Lenny zeer funky en rauw met scherpe randjes. Dit in tegenstelling tot Black And White America dat vooral strak was geproduceerd met een natuurlijke en organische sound.


Lenny Kravitz vergelijkt tracks met fles wijn

De zanger volgt zijn gevoel en inspiratie. Daarom is hij niet verbaasd dat hij aan twee albums tegelijk werkte. Lenny behandelt zijn nummers als een fles wijn: 'You've got to treat it like a bottle of wine; it might have been made right now, but it's not ready for a few years. There will be a time for it where it'll be exactly where it needs to be. I'm just comfortable working that way.'

Lenny Kravitz richt zich op tour

Lenny Kravitz heeft in 2012 een druk tourschema. Van Noord-Amerika reist hij via Australië en Japan naar Europa, waar hij in de zomer te bewonderen is. Dus wanneer de rocker tijd heeft voor de release van Negrophilia, blijft nog even de vraag.

Ster advertentie
Ster advertentie