3FM nieuws

Nederlandse dode bij incident SXSW

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse dode bij incident SXSW

Bij een aanrijding tijdens het SXSW Festival in Austin, Texas is een Nederlandse man om het leven gekomen.

Een van de overledenen van het drama tijdens SXSW is de Nederlandse medewerker van het bedrijf Massive Music.

Nederlandse man komt om bij drama SXSW

De collega's van de man laten via hun website het volgende weten:

"It is with great sadness that we announce the sudden passing of our close friend and colleague Steven Craenmehr, 35, on March 13th, 2014 at SXSW. During the 8 years that Steven worked for MassiveMusic, we got to know him as an unstoppable force, full of life, love and laughter. This is an irreplaceable loss for the MassiveMusic family and we are grateful for the years we spent with him. Our thoughts are with Steven’s family and friends."

Automobilist rijdt in op menigte

Het drama gebeurde bij The Mohawk, een uitgaansgelegenheid in het centrum van de stad, waar hiphopgrootheid Tyler "The Creator" op zou gaan treden, om half 1 's nachts lokale tijd. De bestuurder reed de verkeerde kant op, nadat hij een alcoholcontrole probeerde te ontvluchten. De automobilist versnelde en raakte bij zijn vluchtpoging verschillende bestuurders en voetgangers, waaronder 2 scooterrijders. De scootterrijders, waaronder de Nederlandse man, zijn om het leven gekomen.

Bestuurder aangehouden

De dronken bestuurder kwam tot stilstand tegen een geparkeerd busje, waarna hij werd aangehouden.

Slachtoffers naar drie verschillende ziekenhuizen

De slachtoffers van de dronkenmansrit zijn vervoerd naar drie verschillende ziekenhuizen. Het gaat om 23 gewonden, waarvan vijf kritiek. De slachtoffers hebben verschillende inwendige en uitwendige verwondingen.

Giel belt met Roos, die op het festival is

3FM DJ Roosmarijn is op dit moment op het Amerikaanse SXSW festival voor haar programma 3voor12 Radio. Giel belde met Roos, die in de buurt was van het ongeluk en kon bevestigen dat er inderdaad een wilde politieachtervolging was, waarna de dronken man op een menigte is ingereden. De mensen stonden in de rij voor een concert.

SXSW festival gaat vooralsnog door

De concerten in de omgeving van het ongeluk zijn afgelast. Het gaat om grote venues voor het festival, de Mohawk en Stubbs. De overige optredens van South By South West lijken vooralsnog door te gaan. Over het optreden van Lady Gaga, op zo'n 300 meter afstand van de plek van het ongeluk, is nog niets bekend.

NOS op 3 belde met zendermanager Wilbert Mustaers, die ook in Austin is en vroeg hem naar de plannen van het festival:

Roosmarijn volgt de persconferentie in Austin en doet verslag bij de NOS op 3 in het nieuws:

Meer info volgt. Bekijk ook de website van onze collega's van de NOS.

Ster advertentie
Ster advertentie