3FM nieuws

Hayzee: 'Ik leerde hiphop kennen door de platen van m'n vader'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hayzee: 'Ik leerde hiphop kennen door de platen van m'n vader'

Het is vast niet aan je voorbij gegaan, maar er zijn nogal wat redenen voor een feestje in de Nederlands hiphop-scene. Zo bestaat 101 Barz tien jaar, maar ook het grootste Nederlandse hiphopforum Puna bestaat ook tien jaar en dat vieren ze aanstaande zondag in de Melkweg, met zo'n beetje alle grote binnenlandse hiphop acts. Naast een waslijst van namen met o.a. Ronnie Flex, Broederliefde en Great Minds vieren ook de jongens van Zwart Licht zondag mee met Puna. Reden genoeg om de DJ Shortlist van deze week samen te stellen met hun DJ en producer Hayzee.

Door welke track kwam Zwart Licht bij elkaar en dachten jullie: wow, wij gaan ook muziek maken?
Dat is niet uit te drukken in één track, we waren als groep geinteresseerd in groepen als NERD, Wu-Tang en grime-acts als Dizzee Rascal. Maar als ik echt moet kiezen wordt het Dead Prez met 'Hell Yeah'. Dead Prez staat als groep voor het zwarte bewustzijn, maar deze track in het bijzonder staat voor het de hussle, de drang om je stempel te kunnen drukken en alles ervoor doen om dat te bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met welke track sloop jij het liefst de dansvloer?
Sowieso met energie! En ik kies een grimetrack. Dat kan zeker met Skepta's 'Shutdown', maar omdat iedereen die al draait, kies ik voor JME met 'Man Don't Care. Die heeft nog een beetje de magie kunnen behouden van toen 'ie uitkwam. Ik leerde die track van JME kennen toen we hem draaiden op Juize FM met Grimeyard. We hebben ze allebei in de studio gehad, het zijn ook echt toffe gasten. We willen Grimeyard ook wel weer voortzetten, maar we focussen ons eerst op onze eigen muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees de hele DJ Shortlist van Zwart Licht's Hayzee op 3voor12.nl!

Ster advertentie
Ster advertentie