3FM nieuws

ICYMI: Progressieve muziek krijgt chart, Stromae in Amerika

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Progressieve muziek krijgt chart, Stromae in Amerika

In Case You Missed It: hier het laatste nieuws.

(Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

15:48 uur: Panasonic gaat weer Technics maken

Het is weer helemaal terug: vinyl. Ook Panasonic heeft dat door. In 2010 stopte het bedrijf met de verkoop van de platenspelers, door weinig vraag. Toch besluit het bedrijf de spelers weer te gaan verkopen. Naast platenspelers worden koptelefoons, versterkers en speakers ook onder merknaam Technics uitgebracht.

14:37 uur: Progressieve muziek krijgt een chart

Het is dan eindelijk zover! Volgens Yes-toetsenist wat laat (45 jaar), maar hij is er: de chart voor progressieve muziek. Volgende week komt de lijst uit, in Prog Magazine. Omdat deze muziekstijl in 1970 enorme animo had, zijn veel mensen van mening dat de lijst toen geïntroduceerd moest worden. Toch komt het genre ook in de moderne muziek vaak voor: vandaar de keuze om de lijst te droppen. Op nummer 1? Tame Impala met Currents.

12:05 uur: Avicii zit er doorheen

Het gaat even niet goed met de veelbesproken DJ Avicii. Hij heeft al zijn shows geannuleerd. De muzikant kampte eerder met gezondheidsproblemen, die inmiddels voorbij zijn, maar hij focust zich op zijn mentale gezondheid. Zijn team vertelde dat 2015 een druk jaar is voor de artiest, met release van zijn album Stories en het filmen van verschillende muziekvideo's. Het is wachten op 2016, want dan is de DJ pas van plan weer on the road te gaan.

10:31 uur: Stromae zoekt z'n vader

Europa heeft hij al veroverd, dus deze maand vertrekt Stromae richting de States voor een tournee! Om optredens te promoten lanceert de Belg een videoserie waarin hij op straat optreedt en laat zien hoe zijn tracks in elkaar zitten. De support van Lorde, Will.I.Am en Madonna heeft de maestro in ieder geval al in the pocket! Check de eerste video voor 'Papaoutai':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie