3FM nieuws
BNNVARA

Eelke Kleijn draait een setje met o.a. 'Transmission' in de 3FM Live Box

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Eelke Kleijn draait een setje met o.a. 'Transmission' in de 3FM Live Box

10 jaar na het uitbrengen van zijn track 'Transmission' schiet deze weer de hitlijsten in, dankzij een house-remix van Joris Voorn. Hoe is dat precies gegaan, en wat vindt dj Eelke Kelijn hiervan? 3FM-dj Jaimy de Ruijter spreekt de dj in zijn radioshow.

'Transmission'

In 2013 komt alweer de originele versie van 'Transmission' uit. Maar op dat moment werd het niet zo'n gigantische hit als deze nieuwe versie van Joris Voorn. Volgens Eelke komt dit door twee dingen: ten eerste matcht de house groove van Joris 'Transmission' super goed, en maakt het de track een stuk toegankelijker. Ten tweede, zegt Eelke, "Ik doe altijd heel moeilijk", en dat werkt het algemene populaire tegen.

Dit maakt zijn dj-sets echter niet minder populair bij het gros van de ravers. Hij houdt er namelijk van om lange en uitgebreide sets te draaien, en lekker underground te blijven met zijn muziekkeuzes. Toch leuk dat de remix zo mainstream is opgepikt!

Touren

Nu valt het Jaimy op dat Eelke wel heel veel aan het touren is de laatste tijd, en hij vraagt zich af of hij ook nog wel wat pauze pakt. "Ik had een weekje geblokt in augustus om op vakantie te gaan, kijk ik later weer eens en dan zie ik daar een boeking staan," tijd om weer in de agenda te kijken dus! Gelukkig heeft hij een slimme oplossing bedacht: komende zomer staat hij twee keer op Ibiza, en tussen die twee boekingen blijft hij op het eiland en maakt hij er een vakantie van. Ideaal!

Check hieronder het volledige interview, en zijn live dj-set die hij speciaal voor 3FM in de Live Box heeft gedaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie