3FM nieuws

Ajax vs. Songfestival: battle of the households

  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax vs. Songfestival: battle of the households

11 mei 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als de avond waarop huishoudens zich compleet opsplitsten en de ruzie om de afstandsbediening nog nooit zo groot was. Nooit eerder waren er twee zulke grote en misschien wel life changing tv-evenementen op één avond.

Om 20:00 uur begint Ajax aan zijn return tegen Olympic Lyon in de halve finale van de Europa League, maar nog geen uurtje later begint op NPO 1 een compleet andere halve finale. Die van het Songfestival waarin onze meiden van O'G3NE gaan shinen. Maar hoe krijg je je vader nou zover om zijn geliefde afstandsbediening op te geven voor het songfestival of andersom je vriendin om haar niet keihard mee te horen krijsen met alweer een vrouw met een baard uit Verweggistan. On-mo-ge-lijk! Of toch niet... Hier 5 tips:

1. 50/50

Jongens, eerlijkheid duurt het langst! Gewoon opsplitsen dus. De eerste helft van Ajax en de tweede helft van het Songfestival. Geen geruzie en als je het echt niet wilt missen dan kijk je maar op een livestream op je telefoon/tablet/laptop. Zul je altijd zien dat net op dát moment Ajax scoort terwijl je een venijnig stemmetje in je oor hoort: "Excuses me... MY TURN!"

2. Jouw huis, mijn huis

De wannabe profvoetballers kijken bij één iemand de wedstrijd waardoor het andere huis vrij is voor songfestival gekrijs. Is toch ook veel gezelliger?

WINE PARTY!

HEEUUUU VOETBAL!

3. Battle of the fittest

Wat nou opsplitsen of 50/50... We zullen wel eens zien wie die afstandsbediening het langst weet vast te houden! 1, 2, 3, FIGHT!

4. Be the bigger person

Gewoon toegeven, want je weet dat je echt ENORME credits gaat opbouwen als je nu je wederhelft de afstandsbediening gunt. Daar kun je hem/haar nog een jaar lang aan herinneren en mee chanteren. Muhaha!

Maar de belangrijkste vraag is misschien wel: wie gun je de winst het meest? Ajax die de finale van de Europa League behaalt of O'G3NE die doorgaat naar die felbegeerde zaterdag?

Ster advertentie
Ster advertentie