3FM nieuws

Sinéad O'Connor noemt U2-actie "bijna terroristisch"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sinéad O'Connor noemt U2-actie "bijna terroristisch"

Sinéad O'Conner heeft geen goed woord over voor de actie rond het nieuwe album van U2 in samenwerking met Apple. Ze noemt het "bijna terroristisch".

Na de drummer van Foo Fighters, laat de Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor weten wat ze van de actie rond het nieuwe album van U2 vindt. De band bracht de plaat in september gratis uit in samenwerking met Apple en dat vindt Sinéad "bijna terroristisch", vertelt ze aan The Daily Mail. Naast U2 moesten ook Prince en Miley Cyrus het in het interview ontgelden.

Slechte move

De singer-songwriter is geen fan van U2 en is dan ook niet te spreken over het nieuwe album. "Wat ze met iTunes gedaan hebben, was een slecht ingeschatte move. Het had bijna iets terroristisch over zich. Ik ben niet echt een U2-fan, maar het was niet helemaal koosjer dat ze zich mengden in het leven van mensen. Het was slecht management." Ze voegt eraan toe: "Grappig is dat de jongen die de app maakte om het album te verwijderen hier blijkbaar een fortuin mee heeft verdiend."

Op de vuist met Prince

Sinéad onthulde ook dat ze eind jaren negentig op de vuist is gegaan met Prince, omdat de zanger niet wilde dat ze schold in interviews. En dat terwijl ze in de jaren negentig met 'Nothing Compares To You', een nummer geschreven door Prince, doorbrak."Uiteindelijk ben ik uit zijn huis weten te ontsnappen. Ik rende rond zijn auto, spuugde naar hem en hij probeerde me een beuk te geven. Ik belde bij iemand aan om hun huis in te komen, omdat Prince op het punt stond me helemaal verrot te slaan."

Miley Cyrus

Eerder plaatste Sinéad een open brief waarin ze liet weten dat de muziekindustrie in haar ogen te veel profiteert van Miley. Maar in dit interview meldt Sinéad dat ze het niet op Miley gemumd heeft. "Het gaat niet om Miley of andere bekende mensen. Haar publiek moet beschermd worden. Ze verkoopt seks en seksuele beelden aan hele jonge kinderen en dat is verkeerd, roekeloos en gevaarlijk."

Sinéad O'Connor - 'Nothing Compares To You'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie