3FM nieuws

De drie makkelijkste manieren om een enorme boost te krijgen in Spotify-plays

  1. Nieuwschevron right
  2. De drie makkelijkste manieren om een enorme boost te krijgen in Spotify-plays

Streamingservices zijn een groot onderdeel van de muziekindustrie, dus het is belangrijk dat je tracks goed beluisterd worden en daardoor bekender worden. Maar hoe regel je een stijging in Spotify-luistercijfers? Deze drie trucs helpen je.

1. Win een Nobelprijs

De Amerikaanse muzikant Bob Dylan won op donderdag 13 oktober de Nobelprijs voor de Literatuur. Opvallend, als 'liedjesschrijver'. Er was meteen een enorme buzz, nieuwssites stonden er vol mee en blijkbaar luisterde de hele wereld ineens naar Bob Dylan op Spotify. Volgens Spotify steeg het aantal plays wereldwijd met 512 procent! Het nummer 'Like A Rolling Stone' scoorde het hardst met een stijging van 258 procent. Ka-ching!

Bob Dylan zelf heeft trouwens nog helemaal niet gereageerd op het winnen van de Nobelprijs. Maar wie weet, misschien vindt hij de toename in Spotify-plays wél heel erg leuk.

2. Ga dood

Toen David Bowie in januari overleed, schoten zijn luistercijfers meteen through the roof. The Guardian meldt dat de muziek van Bowie na zijn dood maar liefst 2822 procent meer werd gestreamd. 'Heroes' scoorde het beste. Het populaire nummer steeg met 3942 procent. 'Let's Dance' kwam daar achteraan met 3630 procent.

3. Koop iedereen om

Je kunt dodgy bedrijfjes betalen om het aantal afspeelbeurten van je liedje te verhogen. Dit gebeurt via een netwerk van mensen dat blijkbaar de hele dag niets anders heeft te doen dan hersenloos op 'play' drukken. Goeie afzetmarkt voor je muziek dus. Not. Je loopt dan trouwens ook meteen het risico dat Spotify je trucje doorheeft en je account verbant.

(Oh, en je kunt natuurlijk ook gewoon werken voor je Spotify-succes)

Voor de mensen die geen Nobelprijs gaan winnen, van plan zijn dood te gaan of iemand willen omkopen zijn er gelukkig ook nog andere manieren. Je muziek delen met vrienden, familie en fans is natuurlijk één ding, maar wist je dat je je band-account ook kunt laten verifiëren? Zo'n fancy blauw vinkje doet wonderen voor je geloofwaardigheid.

Daarnaast helpt het als je online goed vindbaar bent, dus zorg dat al je social media in orde zijn. Laatste ding: netwerk je een slag in de rondte. Wie weet beland je in een toonaangevende Spotify-playlist!

Ster advertentie
Ster advertentie