3FM nieuws

Zo gaan we de terrassen weer opengooien!

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo gaan we de terrassen weer opengooien!

Op deze mooie lentedagen is het zonnetje een fijne opsteker. Het liefst zouden we met z'n allen de terrassen oprennen met een ijskoud drankje in onze handen, maar helaas is het nog niet zo ver. 1 juni is de datum waarop we met z'n allen hopen: dan gaan de terrassen (hopelijk) weer open.

Frank en Eva spreken met verschillende mensen uit de horeca over hun manier van herstarten na de coronacrisis.

Vliegtuigtrolleys

De horeca is één van hardst getroffen branches. Als alle terrassen weer open mogen op 1 juni (en dat is nog niet zeker) zijn er hoogstwaarschijnlijk nog steeds maatregelen van kracht waarmee we rekening moeten houden. Hoe gaan hotels, restaurants, cafés en barretjes dit oplossen?

"Wij gaan vliegtuigtrolleys hergebruiken...", zegt Bas Berden van het Nijmeegse evenementenbureau 024events.

"Dat kan gebruikt worden als selfservice-minibar aan tafel zodat je je eigen drank kunt schenken of bijvoorbeeld je eigen biertap. Zo kun je de contactmomenten met personeel zoveel mogelijk ontwijken."

Video niet beschikbaar

Dan maar omhoog

Door de crisis zitten veel mensen thuis die normaal rond deze tijd als geluidsman, podiumbouwer of horecapersoneel werken. Daarom heeft de horeca de handen ineengeslagen met datzelfde personeel. Zo proberen ze er samen er uit te komen. Het is noodgedwongen creativiteit.

"Als horecaondernemer hebben we een extra stuk terras en de mensen uit de evenementenbranche hebben weer een stuk werk", zegt Laurens Meyer, eigenaar van meerdere kroegen in Groningen.

Hij zegt zijn capaciteit te kunnen verdubbelen door de hoogte in te gaan. Zie je het al voor je? Een wolkenkrabber van ijsthee, bitterballen en bier?

Video niet beschikbaar

Tafeltjesfestival

Simpel en efficiënt: maak van elk plein een terras. Mensen reserveren hun tafeltje en klaar is kees! Check hieronder de uitleg:

Video niet beschikbaar

Hoe dan?

Uiteindelijk zijn dit soort creatieve ideeën dé manier om van een nare situatie toch het beste te maken. Daarom is er ook een simpel antwoord op de vraag: "Hoe ga je dit doen en kan dit wel echt?"

"Dit kunnen wij..."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie