3FM nieuws

Mumford & Sons en Zara Larsson woedend over aanrandingen op Zweeds festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons en Zara Larsson woedend over aanrandingen op Zweeds festival

Na het Zweedse festival Bravalla werd er aangifte gedaan van vijf verkrachtingen en twaalf aanrandingen.

Na afloop van het Zweedse festival Bravalla dat afgelopen weekend (2 en 3 juli) plaatsvond, werd er door meerdere vrouwen aangifte gedaan van verkrachtingen en aanrandingen. Reden voor Mumford & Sons om niet meer op het festival op te willen treden. En ook zangeres Zara Larsson reageerde op Twitter woedend op de gebeurtenissen. Beiden vinden dat de organisatie en de politie meer had moeten doen om dit te voorkomen.

Mumford & Sons over Bravalla

De Britse band liet op Facebook weten dat ze niet meer komen optreden. "We zijn geschokt over wat er afgelopen weekend op het Bravalla festival is gebeurd. Een festival hoort een feest te zijn om je te laten gaan en veilig te voelen. We zijn ontdaan over deze afschuwelijke berichten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zara Larsson over Bravalla

De Zweedse Zara Larsson ging op Twitter los over de gebeurtenissen. Ze tweette in het Zweeds, dus hebben we het zo goed mogelijk voor je vertaald. Het kwam hier op neer:

"F*ck you voor degenen die schaamteloos meisjes verkrachten en aanranden in het publiek. Je verdient het om in de hel te branden. Verschrikkelijk hoe bang jullie vrouwen maken om naar een festival te gaan. Ik haat jongens. Haat haat haat. Ja, ook de jongens die daar geen vrouwen hebben verkracht. Wat deden zij toen er iemand verkracht werd waar ze bij stonden? Op een festival hoor je plezier te hebben en te genieten. Dankzij jullie kunnen die vrouwen dat niet meer. F*ck you."

Ster advertentie
Ster advertentie