3FM nieuws

Giels verblijf tijdens het Guinness World Record Radiomaken

  1. Nieuwschevron right
  2. Giels verblijf tijdens het Guinness World Record Radiomaken

Giels recordpoging radiomaken is officieel van start: de DJ ruilt de komende acht dagen zijn paleisje te Haarlem in voor de spectaculaire faciliteiten van de 3FM-studio. En dat ziet er zo uit.

Het is alweer 10 jaar geleden dat Giel met zijn Ochtendshow op 3FM begon en daarmee heeft Giel de langstlopende ochtendshow op 3FM. Dat moet gevierd worden! Hoe? Met datgene waar Giel zo goed in is: radiomaken!

De teller op 190:00:01

De recordpoging van Giel ging maandag 12 mei om 06:00 uur van start. Het doel? Non-stop radio maken, zodat deze teller uiteindelijk minstens het getal '190:00:01' aangeeft.

Sfeerverlichting in de grote studio

Geen reden tot paniek lieve mensen: Giel wordt dag en nacht begeleid door een medisch team. Naast het samenstellen van een aangepast dieët hebben zij bijvoorbeeld een lichtboog over de DJ-tafel geplaatst die automatisch van kleur en gevoel zal veranderen. Naar Giels slaapmomenten toe zal het licht warmer worden, zodat de kans het grootste is dat Giel ook écht slaapt tijdens zijn powernaps.

Schaapjes tellen in de kleine studio

Per uur dat Giel foutloos radiomaakt, verdient hij 5 minuutjes slaap. Hierdoor mag hij een aantal keren per dag een powernap van 15 minuutjes nemen. Giels slaapkamer bevindt zich in de kleine (geluidsdichte) studio: deze is speciaal voor de gelegenheid geblindeerd.

Slaapverwekkend geklets van Toine Schoutens

Giel mag dan plaatsnemen in dit fijne bedje. Naast de teddybeer houdt slaapcoördinator Toine Schoutens hem gezelschap in de slaapkamer. Toine 'praat' Giel als het ware in én uit slaap. Hij wordt dus niet gewekt, zoals dat tijdens 3FM Serious Request gebeurt met de wake-up service.

Bicycle, Bicycle, I want to ride my...

Bicycle! De hele dag zittend radiomaken is natuurlijk niet het héél best voor je lijf. Maar ook daar is aan gedacht: er staat een hometrainer achter hem geparkeerd. In Giels schema is opgenomen wanneer hij moet fietsen. Fitnessoefeningen mogen ook, in plaats van fietsen, als hij maar even van zijn krent afkomt en beweegt om zichzelf soepel en gesmeerd te houden.

Wat moet, dat moet!

Je kunt er lang of kort over praten: geplast wordt er natuurlijk ook. Om zoveel mogelijk tijd te sparen doet Giel zijn kleine boodschap gewoon op een plasemmer, die netjes onder de draaitafel staat.

Smells like a Worldrecord

Om vieze luchtjes uit de studio te houden is er een douche geïnstalleerd (en wordt de plasemmer regelmatig geleegd). Giel kan ervoor kiezen om in zijn pauze te douchen, dit tijdens de speelduur van twee platen te doen of gewoon door te gaan met radiomaken terwijl hij zichzelf brandschoon schrobt.

Steun Giel naar het Guinness World Record Radiomaken!

Een wereldrecord verbreken is natuurlijk zo simpel niet. Wil je Giel succes wensen of feliciteren met zijn 10-jarige jubileum? Dat kan via zijn Twitteraccount @giel3fm, via #3FM, door te sms'en naar 3333 of door een gratis App'je te sturen via 3FM.nl of de 3FM app. Natuurlijk kun je ook onderaan dit bericht een reactie achterlaten.

>> Lees meer over de regels rond het record radiomaken
>> Meer Giel vind je op zijn website
>> Meer over zijn recordpoging op www.3fm.nl/radiorecord

Ster advertentie
Ster advertentie