3FM nieuws

30 januari: Queen-dag op 3FM!

  1. Nieuwschevron right
  2. 30 januari: Queen-dag op 3FM!

Deze vrijdag wordt er in elk 3FM-programma een nummer van Queen gedraaid! Maar dan de moeilijke vraag: welke?

(foto: Carl Lender)

Vrijdag 30 januari staat in het teken van de legendarische popband Queen! In elk 3FM-programma wordt er een nummer gedraaid van de groep, maar de keuze is reuze! Daarom hebben we jouw hulp nodig! Laat ons weten wat jij wilt horen!

Queen

Queen is een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. De groep scoorde met 'Bohemian Rhapsody', 'Somebody To Love', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Under Pressure', en 'I Want To Break Free' in Nederland vijf nummer één hits en is nog steeds niet weg te slaan uit de Top 2000. Door de jaren heen bleef Queen hits scoren, maar in 1991 schokte frontman Freddy Mercury de wereld met de mededeling dat hij AIDS had. Een dag later stierf hij.

Queen Forever

De overige bandleden namen afscheid van hun fans tijdens een optreden in een uitverkocht Wembley-stadion. Maar dit betekende niet het definitieve einde van Queen. De groep stond nog meerdere malen op het podium in andere formaties en ze brachten in 2014 het album Queen Forever uit. Meer weten over Freddy? Kijk zaterdag 31 januari naar de documentaire Freddy Mercury: The Great Pretender.

Queen - 'Bohemian Rhapsody'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie