3FM nieuws

Dus zó kennen Dazzled Kid en Sticks elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dus zó kennen Dazzled Kid en Sticks elkaar

'Dans' van Dazzled Sticks hoor je regelmatig op 3FM, maar hoe hebben Dazzled Kid en Sticks elkaar eigenlijk gevonden?

Dazzled Kid (links) en Sticks

Sommigen van jullie zullen het verhaal al kennen, maar als je het nog niet weet hier het antwoord op de vraag: Hoe kennen Dazzled Kid en Sticks elkaar? Hoe kruisten hun muzikale paden? Want eerlijk, de eigen muziek van Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid) en Junte Uiterwijk (Sticks) ligt best ver uit elkaar.

Dazzled Kid

Een bekend nummer van Dazzled Kid is 'Embrace', een vrij oud liedje dat op Fire Needs Air staat, zijn debuutalbum uit 2011. Op 'Embrace' voel je duidelijk die poppy vibe. En natuurlijk kennen we hem ook nog van 'Everyday I Work On The Road'. Dit poprock-nummer van Voicst, de Amsterdamse band waar Dazzled Kid in zong en gitaar speelde, kunnen stiekem veel mensen meezingen, of in elk geval neuriën.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sticks

Sticks kennen we natuurlijk als ultimate hiphopper van de Lage Landen. Hij was een van de grondleggers van Opgezwolle, de rapgroep die in 2007 ophield te bestaan ('Hoedenplank', 'Het Verre Oosten') en ook solo maakt hij genoeg tracks met producer Delic ('Spaanse Vlieg', 'Broodje Aap'). Nu kennen we hem vooral van het huidige Great Minds (met Jiggy Djé, Winne en Dokter Moon) Al met al: Sticks is veel rap en weinig pop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dus één plus één is twee? Nee.

Dus hoe kruist het pad van een rapper uit Zwolle met het pad van een popmuzikant uit Amsterdam, die muzikaal gezien maar weinig raakvlak hebben? Nou, dat zit zo: ze kwamen elkaar tegen op een begrafenis!

Ze waren allebei uitgenodigd om daar te komen spelen en door omstandigheden werd er last minute besloten dat Tjeerd Sticks moest begeleiden op de gitaar tijdens 'Spaanse Vlieg'.

Dit beviel eigenlijk best goed, dus spraken de mannen af om het nummer een week later op te nemen. Tijdens het bespreken van "serieuze en minder serieuze zaken" (zoals ze op hun website schrijven) werd zo'n beetje per ongeluk 'Helemaal Niks', de laatste track op het album, geschreven. In de tijd daarna zagen Dazzled Kid en Sticks elkaar steeds vaker en ondanks dat Sticks wel een beetje moest wennen aan al die merkwaardige geluidjes die Tjeerd produceerde, zag 'Dazzled Sticks' niet veel later toch het levenslicht.

Het beste van twee werelden

De twee combineren het beste van twee werelden. Als je houdt van hiphop en alternatieve pop, zit je gebakken. Sticks vertelt het verhaal en Dazzled Kid doet de instrumenten en dromerige vocals. Dazzled Sticks, is het er één of zijn het er meerdere? Hoe dan ook, ze komen zegevieren!

Je kunt Dazzled Sticks live zien op de 3FM Awards, maandag 28 maart in TivoliVredenburg in Utrecht.

Ster advertentie
Ster advertentie