3FM nieuws

Lekkere playlist-alert: de Indie 500 van Wijnand

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Lekkere playlist-alert: de Indie 500 van Wijnand

Elk weekend voegt 3FM-dj Wijnand Speelman drie liedjes toe aan de Indie 500, zijn nieuwe playlist op de 3FM Spotify. Hij is al een aantal weken bezig, dus de teller staat inmiddels op 22 liedjes. Begint ergens op te lijken! Kijk hieronder of er iets van jouw gading tussen zit.

Waarom Indie 500?

De naam Indie 500 klinkt op zich logisch, maar is tegelijkertijd ook een woordspeling naar de Indianapolis 500 (ook wel Indy 500) die elk jaar in Amerika gereden wordt. Hier een Wikipedia-linkje voor als je er meer over wilt weten. Wijnand: "De liedjes zorgen er natuurlijk niet voor dat je sneller gaat rijden, maar als je er toch al in zit heb je hopelijk de neiging om met deze playlist nog nét iets langer te blijven zitten."

Sinds Wijnand een aantal maanden 3voor12 Radio gepresenteerd heeft is zijn liefde voor indie muziek flink aangewakkerd. Deze muzikanten zitten niet bij een grote platenmaatschappij en moeten daardoor meer verantwoordelijkheid dragen. Tegelijkertijd hebben ze dus ook wat meer creatieve vrijheid, en dat trekt 'm wel!

Dus... De lijst

Wat kun je daar nu allemaal al in vinden? Bob Moses, Christine And The Queens, Jungle, Boy Pablo, Empress Of, Tamino... Voor ieder wat wils. Zie je deze lijst wel zitten? Volg 'm dan en neem ook meteen een kijkje bij de 3FM Now Playing!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kom in actie voor Serious Request

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) lopen drie teams met twee 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan lopend door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier van de actie. Wil je meer weten of zelf in actie komen voor een van de doelen, klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie