3FM nieuws

Winnaars EBBA Awards 2014 bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaars EBBA Awards 2014 bekend

De tien winnaars van de European Border Breakers Awards 2014 zijn bekendgemaakt.

Tien artiesten uit verschillende Europese landen krijgen op 14 januari 2014 een EBBA Award uitgereikt omdat ze met hun debuutalbum internationaal succes hebben behaald. Wie er met de publieksprijs naar huis gaat, wordt op de avond van de prijsuitreiking tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen bekendgemaakt.

Winnaars EBBA Awards 2014

De Ierse band Kodaline staat dit jaar op de winnaarslijst, evenals de Nederlandse Jacco Gardner. Andere winnaars van de European Boarder Breakers Awards 2014 zijn Lukas Graham (Denemarken), Zedd (Duitsland), Woodkid (Frankrijk), Ásgeir (IJsland), Envy (Noorwegen), GuGabriel (Oostenrijk), Disclosure (Verenigd Koninkrijk) en Icona Pop (Zweden).

Jacco Gardner winnaar EBBA Award

De Nederlandse winnaar Jacco Gardner is een multi-instrumentalist uit Noord-Holland. Hij werd in januari 2013 met het nummer 'Clear The Air' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities verscheen een maand later onder een Amerikaans platenlabel. Met dat album won hij in september 2013 een 3voor12 Award.

Stemmen voor de publieksprijs EBBA

Naast de prijzen die nu al bekend zijn is er ook nog de publieksprijs. Wie die mee naar huis neemt, kun je bepalen door te stemmen via de website van EBBA. Dit kan van 1 november tot 20 december 2013. De winnaar wordt tijdens Eurosonic Noorderslag bekend gemaakt. .

C2C won publieksprijs 2013

Het Franse DJ collectief C2C won in 2013 de publieksprijs. De Groningse hiphoppers van Dope D.O.D. werden beloond met één van de tien EBBA Awards.

Trailer EBBA Awards 2014

Ster advertentie
Ster advertentie