3FM nieuws

En weer terug naar de mengtafel

  1. Nieuwschevron right
  2. En weer terug naar de mengtafel

Een EUREKA!-moment voor Peter tijdens het verblijf van Bløf in Berlijn. Alleen... hij wil niet vertellen wat het is...

Vrijdag 1 oktober 2010

EN WEER TERUG NAAR DE MENGTAFEL

Gelukt! Tenminste, dat denk ik... Waar ik gisteren met een lichte vertwijfeling terugging naar mijn soms wat wonderlijke en eenkennige wereld van hotelkamer, laptop en iPod om een nieuwe tekst voor “Iedereen” te schrijven, zo kon ik vandaag weer met opgeheven hoofd de studio binnenlopen met een nieuw schrijfsel onder mijn arm.

Ik ben gelukkig, vooral omdat het een aanzienlijke verbetering lijkt te zijn. Ik zeg ‘lijkt te zijn’, omdat zulke dingen altijd even moeten inzinken. Paskal heeft de nieuwe woorden van “Iedereen” zojuist ingezongen, en we zaten met z’n allen gespannen aan de mengtafel. Toen hij klaar was bleef het even stil en daarna slaakte iemand een zucht van verlichting. Ik geloof dat ik dat was. We laten deze versie even rusten, om ‘m dan over een dag of twee nog eens terug te luisteren en hopelijk definitief af te maken. Zou het dan eindelijk ‘missie volbracht’ zijn met dit lied?

Als Je Echt Wilt

Nog een reden om gelukkig te worden vandaag was het lied “Als Je Echt Wilt”. Het is een wat meer episch lied met een vrij specifiek en wellicht zelfs verrassend onderwerp, maar daar wil ik voorlopig nog niks over kwijt. We hebben heel intensief aan deze song gewerkt en ook dat lijkt allemaal boven verwachting goed uit te pakken. Of ie op ons nieuwe album komt durf ik nog niet te zeggen, want we hebben er eigenlijk andere plannen mee (en nee, ik doel nu niet op de track voor Serious Request van 3FM die we waarschijnlijk wel zullen gaan leveren, want dat is weer een ander verhaal ;-)). Leuke dingen allemaal, het is fantastisch om weer nieuwe dingen af te maken!

Bewust Onduidelijke tekst

En als klap op de vuurpijl kregen we nog een ander zeer verblijdend telefoontje uit Nederland, waar ik ook nog niks over kwijt wil, maar een flesje champagne is het wel waard. En terwijl jullie (en ik ook trouwens ook) je afvragen wat de zin is van een weblog is als je de dingen die je meldt toch niet echt meldt, roep ik gewoon PROOST! Ik hou er nu eenmaal van om onduidelijke teksten te schrijven, zoals mij door een deel van het Vaderlandsche journaille soms verweten wordt. Fijn om dan hier en nu gewoon eens aan die reputatie tegemoet te kunnen komen.

Hehe, schrijf ik dit nu allemaal hardop? Nog eens PROOST!

Ster advertentie
Ster advertentie