3FM nieuws

Arcade Fire onthult albumtitel met graffiti

  1. Nieuwschevron right
  2. Arcade Fire onthult albumtitel met graffiti

Het ziet er naar uit dat Arcade Fire de titel van zijn vierde studioalbum heeft onthuld via een internationale graffiticampagne.

Arcade Fire brengt op 29 oktober zijn vierde studioalbum uit. Dat werd halverwege juli al bekend, maar het lijkt erop dat de Canadese rockers nu ook de titel van die plaat hebben onthuld via een graffiticampagne. Zo werd op verschillende openbare plekken in steden over de hele wereld, waaronder ook Amsterdam, een logo met het woord 'Reflektor' gespot.

Logo 'Reflektor' ook op Instagram

Volgens muziekwebsite Consequence Of Sound hebben een aantal straatartiesten bevestigd dat ze het 'Reflektor'-logo in opdracht van Arcade Fire op muren hebben gespoten.

De tekeningen van het logo zijn zelfs verzameld op een speciaal Instagram-account. Dat account verwijst op zijn beurt weer naar een website met een kort filmpje waarin iemand het logo met krijt tekent.

Vierde Arcade Fire-album aangekondigd

Arcade Fire kondigde zijn vierde studioalbum halverwege juli aan via Twitter in antwoord op een fan. De plaat is de opvolger van succesalbum The Suburbs uit 2010 en verschijnt op 29 oktober 2013.

Opnames in Montreal en New York

Arcade Fire nam het vierde album op in Montreal en New York, nadat er lekkage was geconstateerd in hun eigen opnamestudio in een kerk. James Murphy (ex-LCD Soundsystem) was verantwoordelijk voor een groot deel van de productie en noemde de plaat al "really fucking epic".

Ster advertentie
Ster advertentie