3FM nieuws

Spotify maakt Spotlight on 2016-artiesten bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify maakt Spotlight on 2016-artiesten bekend

Op de jaarlijkse Nederlandse Spotlight-lijst van Spotify staan onder meer HAEVN, The Indien en LÉON

(The Indien op Lowlands)

Spotlight is een jaarlijks terugkerende lijst van nieuwe artiesten waarvan Spotify denkt dat ze in het komende jaar in ons land gaan doorbreken. In de Spotlight on 2016-lijst voor Nederland worden de bovenste plekken ingenomen door twee 3FM Serious Talents.

De top-5 van de Nederlandse Spotlight on 2016:

  1. HAEVN
  2. The Indien
  3. LÉON
  4. Kav Verhouzer
  5. SFB

Andere artiesten in de lijst zijn Bolier, Campsite Dream, Gavin James, Max Meser, Parson James, Teske, The Brahms, SBMG, Sevdaliza en Son Mieux. Geen volledig onbekende namen want het grootste deel van deze artiesten hoor je al enige tijd op 3FM of hebben het zelfs al geschopt tot 3FM Serious Talent. Het doel van Spotlight is om nieuwe muziek onder de aandacht te brengen van de miljoenen muziekliefhebbers op Spotify, om daarmee ook de carrières van nieuwe artiesten een boost te geven. In voorgaande jaren gebeurde dat onder andere met de Noorse dj en producer Kygo (de eerste Spotlight-artiest die meer dan een miljard keer werd gestreamd), James Bay, Sunday Sun en Sam Feldt.

Spotify Lijst

Natuurlijk heeft Spotify een playlist gemaakt met al het aanstormende talent. Check 'm hier:

Wat vinden de bands zelf?

HAEVN: “Spotify is voor ons dé graadmeter voor wat er speelt op muziekgebied. Iedere ochtend volgen we de New Releases en Viral Charts door een uur rond te dwalen in de lijsten van vergelijkbare artiesten en bands die we net hebben ontdekt. We vinden het dan ook geweldig dat Spotify ons heeft ontdekt en we onderdeel zijn van Spotlight on 2016! Vorig jaar zagen we de lijst voorbij komen en een aantal van de acts hebben onze playlists niet verlaten. We kunnen niet wachten op alles wat er komen gaat in 2016!“

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie denk jij dat dé naam van 2016 wordt? En waarom? Laat het weten in de reacties!

Ster advertentie
Ster advertentie