3FM nieuws

Aretha Franklin beste zangeres uit het rocktijdperk

  1. Nieuwschevron right
  2. Aretha Franklin beste zangeres uit het rocktijdperk
Ze is al de 'Queen of Soul', maar nu wordt Aretha Franklin ook genoemd als de beste zanger(es) van het rocktijdperk.Verkiezing
In een verkiezing van het toonaangevende blad Rolling Stone magazine wordt de soulzangeres door velen geroemd om haar kwaliteiten. Voor de verkiezing vroegen de makers van het tijdschrift 179 muzikanten, producers, Rolling Stone-redacteuren en andere ingewijden in de muziekindustrie naar hun favorieten.

Top vijf
Franklin kwam één plek boven Ray Charles binnen en twee plekken boven Elvis Presley. Sam Cooke staat nummer 4 en John Lennon op plek 5.

De complete lijst
De top 100 wordt vrijdag gepubliceerd in de nieuwe editie van het tijdschrift. De uitgave bevat ook lofuitingen van muzikanten. Mary J. Blige bijvoorbeeld schrijft dat Franklin "de reden is dat vrouwen willen zingen".

Accountant
Onder de stemmers bevinden zich onder anderen ook Metallica-zanger James Hetfield, Rolling Stones-gitarist Keith Richards, punkveteraan Iggy Pop en James Blunt. Een ieder leverde zijn/ haar top 20, en een accountant verwerkte de resultaten.


>> Meer over Aretha Franklin
Ster advertentie
Ster advertentie