3FM nieuws

Alles over 'WE', het nieuwe album van Arcade Fire

foto: Michael Marcellefoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over 'WE', het nieuwe album van Arcade Fire

Na vijf jaar stilte kunnen Arcade Fire-fans eindelijk weer een gat in de lucht springen: het nieuwe album is eindelijk daar! Daarom even wat feitjes op een rijtje zodat jij goed geïnformeerd kunt beginnen aan je eerste luistersessie van 'WE'.

1. Geruchten worden waarheid

Nadat er al meerdere geruchten de wereld overgaan over nieuwe muziek van Arcade Fire, komt in maart 2022 dan eindelijk een teken van leven vanuit de band. De fans ontvangen een kaartje met een paar akkoorden en voorop de tekst: 'WE missed you'. Het eerste woord staat in hoofdletters geschreven, net zoals op het briefje.

Later blijkt dit de titel van het nieuwe album.

2. Genoeg voor meerdere albums

Frontman en mede-oprichter Win Butler begint tijdens de eerste lockdown in 2020 met het schrijven van nieuwe muziek. Het loopt lekker door en de liedjes blijven komen. Toch voelt hij dat het niet het juiste moment is om de nieuwe muziek uit te brengen.

Daarom blijft hij schrijven en ligt er nu materiaal voor 'zo'n twee of drie Arcade Fire-albums', zoals hij het zelf zegt.

3. Samenwerken met anderen

Voor alle 7 tracks die op het album staan werkt frontman Win samen met zijn vrouw en bandgenoot Régine Chassagne. Ook haakt producer Nigel Godrich aan. Hij werkte al samen met Paul McCartney, BECK en is vaste producer van de albums van Radiohead.

4. MAND!

Dit album is met 40 minuten op de klok het kortste Arcade Fire album tot nu toe. Toch weet de band er nog genoeg in te stoppen. Zo is het album opgedeeld in twee stukken. Volgens de band staat het eerste deel vol angst en eenzaamheid. Terwijl het tweede deel juist hoopvol klinkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. Vertrek van een mede-oprichter

Broer van Win en mede-oprichter van Arcade Fire Will Butler heeft het uitbrengen van dit nieuwe album gekozen als afzwaai-moment. Na het opnemen van verschillende partijen kondigt hij zijn vertrek aan. Daarom zie je hem straks niet meer op het podium naast z'n broer tijdens een show. De band heeft toegezegd weer te gaan touren en maakte onlangs bekend dat ook de Ziggo Dome in Amsterdam aangedaan zal worden op 28 september.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie