3FM nieuws

Koop demo's Radiohead voor $50.000

  1. Nieuwschevron right
  2. Koop demo's Radiohead voor $50.000

Fans van Radiohead, opgelet! Iemand op eBay biedt voor een flink bedrag vier exclusieve demo's uit 1985 aan van Radiohead.

Een eBay-gebruiker heeft een bijzonder aanbod voor fans van Radiohead. Hij of zij biedt namelijk vier exclusieve demo's aan, die opnames bevatten uit het jaar 1985. Als je geïnteresseerd bent, moet wel even je spaarpot omkeren. De verkoper vraagt totaal 50.000 dollar voor de vier demo's. Dat is omgerekend zo'n 40.000 euro.

Eerste versies debuutalbum Pablo Honey

De demo's bevatten eerste versies van enkele nummers die uiteindelijk op Radioheads debuutalbum Pablo Honey terecht zijn gekomen. Dit album kwam in 1993 uit. De demo's zijn gemaakt in de beginperiode van de band, toen ze nog door het leven gingen onder de naam On A Friday. In 1990 veranderden ze hun naam naar Radiohead.

'First four Radiohead demo cassette tapes'

De demo's worden aangeboden als 'First four Radiohead demo cassette tapes'. Het is ook mogelijk om een enkele demo kopen, maar dan betaal je een bedrag van 15.000 dollar (bijna 12.000 euro). Een jaar geleden dook er ook een demobandje van Radiohead op uit 1986.

Opnames op cassette

Voor je de koop doorzet is het belangrijk om te weten dat de demo's zijn opgenomen op muziekcassettes. Je moet dus wel in het bezig zijn van een cassettespeler.

Ster advertentie
Ster advertentie