3FM nieuws

Destine komt terug met gecrowdfund album!

  1. Nieuwschevron right
  2. Destine komt terug met gecrowdfund album!

Destine heeft 20.000 euro via crowdfunding bij elkaar weten te sprokkelen. Dat geld investeren ze in hun derde album, dat in mei 2015 uitkomt.

Destine is terug! De band besloot in 2013 een pauze in te lassen om zo de batterij weer helemaal op te laden en nieuwe nummers te schrijven. En nu komt er een derde album, dat in mei 2015 zal verschijnen. Begin volgend jaar duiken de mannen de studio in om de plaat op te nemen. En de komst van een nieuw album moet natuurlijk gevierd worden. Dat doen ze met een releaseshow op 8 mei in Tivoli De Helling in Utrecht.

Crowdfunding-project

Het maken van een album is een dure grap. Destine had 20.000 euro nodig om de nieuwe plaat te kunnen produceren en tja, waar haal je zoveel geld vandaan? Bandlid Laurens kwam met het idee om een crowdfunding-project op te starten. Eind oktober ging de actie van start en maandag 1 december had de band genoeg geld binnen om de studio in te kunnen duiken.

Zanger en gitarist Robin vertelt over het nieuwe album:

Destine

De Nederlandse punkpopband Destine is sinds 2006 bij elkaar en een jaar na de oprichting tourden de mannen al door heel Europa. Ondanks dat er nog geen debuutplaat was, werd de single 'In Your Arms' veel op de radio gedraaid. Destine vertrok in 2009 naar Amerika om daar aan hun debuutalbum Lightspeed te werken, dat in 2010 uitgebracht werd.

Een jaar later kondigde drummer Robin Faas aan uit de band te stappen. Ondanks dat de overige bandleden zijn vertrek betreurden, ging de groep door met vervanger Jordy Datema. Niet veel later kwam het tweede album Illuminate uit.

Destine - 'In You Arms'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie