3FM nieuws

Froukje op Lowlands: "Lowlands was een parel"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje op Lowlands: "Lowlands was een parel"

Nadat Froukje weer op adem was gekomen van haar uitzinnige show in de Bravo op Lowlands, sprak ze Wijnand over haar optreden, het aankomende jaar en de nieuwe track met S10.

Lowlands

Wijnand vindt dat ze er nog rustig bijzit, voor iemand die net in een overvolle Bravo een klapper van een show heeft neergezet. Froukje moet hierom lachen: "Ik was niet heel ontspannen haha. Ik voelde veel adrenaline, ook omdat er voor mij best wat druk op stond. Maar meestal heb ik helemaal geen zenuwen meer". Verder vertelt Froukje dat ze onlangs besloten heeft haar shows dichterbij haarzelf te houden. "Ik moet niet mezelf willen overschreeuwen, dat past niet bij mij. Voor mij voelt het beter om mezelf te zijn en me comfortabel te voelen in mijn eigen show.

AFAS Live

Pukkelpop, Pinkpop, Sziget, Best Kept Secret en nu Lowlands, Froukje heeft de hele festivalstempelkaart mogen afwerken dit seizoen. Na deze drukke periode kan Froukje al een beetje vooruit kijken naar de volgende grote shows. Ze speelt namelijk op 15 oktober haar volledig uitverkochte concert in AFAS Live. Froukje: "We bouwen in de AFAS echt from scratch. Er is meer keuze rondom licht of het podium. Je mag het daar helemaal zelf bedenken. Ook weet je dat het een grote show moet worden. Ik zou het daarom heel fijn vinden als het echt vet wordt".

Check het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

'Nooit Meer Spijt' met S10

Als afsluiter van haar Lowlands-show speelde Froukje samen met S10 hun nieuwste track 'Nooit Meer Spijt'. De track moet nog uitkomen maar was speciaal voor Lowlands voor het eerst live mee te maken. Wijnand vroeg hoe de track tot stand gekomen is. Froukje: "Ik had het refrein gemaakt in een sessie en even laten liggen, daarna is S10 met dezelfde producer Leon in de studio gedoken en heeft het opgepakt. Ik was alleen maar blij dat het nu een purpose kreeg en dat we deze track samen konden doen".

Check de primeur hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Lowlands

Ook dit jaar heeft 3FM uitgebreid verslag gedaan van Lowlands. Benieuwd naar de hoogtepunten? Check hier het overzicht van exclusieve intieme sessies, interviews en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie