3FM nieuws

Eerste optreden Imagine Dragons was een Kelly Clarkson-wedstrijd

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste optreden Imagine Dragons was een Kelly Clarkson-wedstrijd

Vanavond staat Imagine Dragons in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een plek die ze na het succes van hun laatste album Evolve binnen no time hadden uitverkocht. Maar dat uitverkopen was niet altijd het geval. In een ver verleden toen de mannen (en vrouw?) nog maar kleine draakjes waren begon het allemaal met een lokale talentenjacht voor een plekje in het voorprogramma van Kelly Clarkson.

Lang, lang geleden...

Iedere artiest begint ergens en dat is meestal niet meteen in een groot stadium met een enorme groep fans voor zich. Nee, daar gaan vaak jaren van spelen in kroegjes, talentenjachten en afwijzingen aan vooraf. Ook bij Imagine Dragons had het eerst een aantal bandwisselingen, drie EP's en intens veel repetities nodig voordat ze hun grote doorbraak kende.

We duiken even terug in de tijd naar het jaar 2008 toen zanger Dan, inmiddels oud-drummer, Andrew ontmoette in de collegebanken. Daar begon Imagine Dragons. Een band wiens naam te danken is aan anagram van woorden uit een zin die alleen zij kennen. Tot op de dag van vandaag kan er alleen maar over gespeculeerd worden. Maar zoals gitarist Wayne ooit liet weten: "At this point, it's been built up so much that anything we say is going to be a letdown... We might just leave it up to everyone's imaginations." Dat is misschien maar beter ook!

Samen met Andrew en nog een Andrew en Dave en Aurora vormde zanger Dan zijn band. Hun eerste EP heette Speak To Me waar je hieronder een track van vindt. Je hoort al duidelijk die Imagine Dragons-sound, maar vooral ook de jonge en zelfs nog slissende stem van Dan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Utah's Got Talent

Maar we lopen te hard van stapel. Nog voordat die EP er was, was er al genoeg muziek waarmee de band op het podium kon klimmen. Dus dat deden ze. Waar? Bij een talentenjacht om zo in het voorprogramma terecht te komen van, wat toen enorm vet was, de allereerste Idols-winnares ooit: Kelly Clarkson.

Dan: "I remember we played a song called 'Clouds' and the judges were all very positive and they really liked it. We went in and for the first time we felt like we were doing well. We even made it to the finals and won." Dat lag vast ook aan die geweldige dansmoves die je op 't podium liet zien, Dan! Check de heerlijke beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En toen?

En vanaf daar ging het hard met de band. Ze verhuisden naar Las Vegas waar ze, door het uitvallen van de band Train, op een festival de kans kregen om voor meer dan 26.000 mensen te spelen. Niet slecht voor een van je eerste festivals! EP's veranderde in LP's en de eerste singles zoals 'It's Time' en 'Radioactive' bestormden de hitlijsten.

En nu? Nu verkopen ze de grootste zalen uit en kun jij ze vanavond dus weer gaan bewonderen. Wie weet nemen ze Kelly wel mee! Die zal op dit moment meer aan hen hebben dan andersom...

Ster advertentie
Ster advertentie